Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŽivljenje

Županov sprejem v dvojcu- dosedanji in novi z željami za dobro sodelovanje!

V veliki dvorani Narodnega doma v Celju je bil v četrtek  tradicionalni novoletni sprejem župana Mestne občine Celje, ki so se ga udeležili številni predstavniki gospodarskega, političnega, kulturnega in javnega življenja v Celju. Zaradi zdravstvene krize in omejitvenih ukrepov sprejema župana v minulih dveh letih ni bilo. Na sprejemu, ki je po tradiciji tik pred božičem, sta goste pozdravila in nagovorila novi župan Matija Kovač in njegov predhodnik Bojan Šrot. Zadnji novoletni sprejem župana je bil konec decembra leta 2019. Od takrat se je precej spremenilo, v poslovnem in družbenem okolju, na osebni ravni in tudi v Celju. Veliko pa se je v knežjem mestu spremenilo v minulih 24-letih, ko ga je kot župan vodil Bojan Šrot. Mesto je v tem obdobju korenito spremenilo svojo podobo, mnoge pomembne investicije so izboljšale kakovost življenja in bivanja za prebivalce Celja.

Prisrčno rokovanje starega in novega župana.

Nekdanji župan je bil prvi govorec na letošnjem sprejemu. »Iskreno se zahvaljujem vsem za teh 24 čudovitih let, ko smo skupaj spreminjali vsebino in podobo življenja v tem mestu. Menim, da smo na rezultate lahko upravičeno ponosni. Nikoli ne gre pri tem za delo posameznika, ampak zelo široke ekipe. Vedno sem se veselil tudi uspeha vsakega posameznika, na gospodarskem, športnem, kulturnem ali kakem drugem področju. Več kot je uspešnih posameznikov, bolje je uspešna skupnost kot celota. Novemu županu in njegovi ekipi želim veliko smelih načrtov, dobrih projektov in verjamem, da se bomo vsi skupaj potrudili in pomagali, da jih uresniči,« je povedal Bojan Šrot. Ob tem se je zahvalil novemu županu za prijazno povabilo, da na tem dogodku pove nekaj besed in vsem zaželel lepe praznike in uspešno leto 2023.

Nov celjski župan Matija Kovač

Novi župan Matija Kovač je v svojem govoru povedal, da današnji dogodek ni le priložnost, da se za hip ustavimo in pogovorimo o vsem, kar je bilo v preteklem času dobrega in lepega. Je tudi priložnost, da se ozremo na preteklo leto, ki je na mnogih področji prineslo številne spremembe, ki jih je treba nagovoriti s pogledom na prihodnost.

Izrečeno je dovolj. Dejanja sledijo.

Pa smo spet bili skupaj na enem mestu vsi tisti ki imamo radi Celje in želimo da se v Celju še naprej dobro počutimo. Vsi ki smo bili tukaj nam je mar za Celje.

Program novoletnega sprejema župana je režiral Igor Jelen-Iggy, glasbeni izvajalci so bili Vita Živa Pečak (harfa), Uroš Perić in Maja Keuc-Amaya.

Vane T. Costa

vir: vtc@moc

Mogoče vam bo všeč