Župan občine Radenci Roman Leljak je poznan po tem, da večkrat pove, kar misli brez ovinkarjenja. Tudi tokrat je zapisal kar si misli. Tokrat o stranki DESUS.

Roman Leljak DESUS-u poslal jasno sporočilo

Na politično dogajanje v Sloveniji se je odzval tudi Roman Leljak. Tako je zapisal (nelektorirano): “Jasno želim povedati, da je trenutno sodelovanje med Občino in Vlado zelo dobro. Ministri osebno odgovorijo na meil župana. Verjemite, to je ogromno. Občine prvič opazno imamo manj finančinih obveznosti do države, prvič opazno tudi dobimo več denarje od države. Upam, da to vidite vsi. Skoraj vsak dan odpiramo nove projekte. Premika se tudi državni birokratski sistem, ki ve, da morajo hitreje delati. Ministri jih dnevno opozarjajo. Na zadnjem srečanju županov in Vlade (200 županov) smo vsi jasno in nedvomno podprli delo vlade.

Ne razumem početja Desusa. Tudi na lokalni ravni je enako. Čeprav imamo dva svetnika iz Desusa (trenutno se menjajo – nista zdržala jasno stališče, da vsakodnevnega spomina na SFRJ in Tita ne rabimo, da smo že 30 let svoja država, da se moramo posvetiti naši državi…), in v Vladi dva desusova ministra. Občina Radenci iz teh ministrstev nima nobenega odziva, nobenega dogovora, nobenega projekta.” zaklujučuje Roman Leljak.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika