Košarkarice ŽKK Cinkarna Celje že 18 krat postale državne prvakinje v košarki.
LokalnoSlovenijaŠport

ŽKK Cinkarna Celje 18 krat na slovenskem košarkarskem Olimpu. Najuspešnejša sezona do sedaj

Košarkarice ŽKK Cinkarne Celje so popoldan v domači dvorani po zmagi proti kranjskemu Triglavu še osemnajstič osvojile naslov državnih prvakinj!

V dvorani Gimnazije Celje – Center so z rezultatom 65:58 dobile še tretjo finalno tekmo proti kranjskemu Triglavu in še deseto leto zapored finalno serijo proti Kranjčankam dobile s 3 proti 0 v zmagah. Za Cinkarno Celje je to enajsti zaporedni naslov prvakinj in že 37. članska lovorika v zgodovini kluba. Letošnja sezona je bila najuspešnejša v dosedanji zgodovini kluba, saj je Cinkarna Celje v članski kategoriji osvojila tudi naslov prvakinj v mednarodni WABA ligi in pokalu Slovenije, državne prvakinje so tudi mladinke.

Matej Erjavec izroča poklal za osvojeno prvenstvo.

Sprva sicer je bilo nekaj živčnosti in nezbranosti, pa vendar so se vztrajno vračali,  približali in približevali prav tako zelo dobrim košarkaricam iz kranjskega Triglava. Tri na videz izenačenih tretjin in ena eksplozivna, je bilo dovolj za tretjo zmago v finalni seriji na tri zmage.  Tako so Celjanke zasluženo osvojile 11. zaporedno lovoriko. S tem se dokaže in pokaže, da pristop delo z vsemi kategorijami košarkaric in trdnega zaveznika v pokrovitelju in sponzorju, ki sliši na ime Cinkarna Celje, je  mešanica »okusov in pristopov«,  ki prinese užitke in rezultate. Dekletom za igro, vsem ostalim dekletom in možem na čelu z predsednikom kluba Borutom Kopom in športnim direktorjem Urošem Krajncem pa kapo dol in poklon do tal za vse narejeno da se pride do teh izjemnih rezultatov kot je tale danes.

Zanimivi trenutki na tekmi.

Dvorana Gimnazije Celje Center je kraj dobrih rezultatov in odlične ženske košarke.

Uspeh je tu doma. Naj se ve. Po celjskem klubu se lahko imenuje košarkarska akademija za dekleta, ki sliši na ime »Uspeh«

Del občinstva na tribunah

Čestitke vsem, ki so prispevali da ta akademija uspeha traja. Še bolj prijetno »zastrašujoče« je,   da jih pridejo bodriti vsi vrhunski športniki iz vseh panog kjer ima Celje predstavnike in predstavnice v najvišjih tekmovalnih nivojih.

Slavja se je udeležil tudi župan Bojan Šrot, ki je celjskim košarkaricam podelil medalje. Tudi vsi prisotni so se počutili slavnostno. In tako je bilo za videti. prav zares.

Vane T. Costa

Foto: vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno