GospodarstvoLokalnoSlovenijaŠportTurizemV fokusu

Zimske počitnice na Mariborskem Pohorju !!

Vzhod Slovenije je v pričakovanju zimskih počitnic. Po vsej Sloveniji šolarje pričakujejo tudi smučišča, saj je s ponedeljkom spet dovoljeno prehajanje med občinami in regijami. Nekateri ukrepi, kot so nošenje mask, varnostna razdalja in posamična vožnja na vlečnicah, še vedno veljajo, le testov ne bo treba opravljati vsak dan.

Negativni izvid bo namreč veljal sedem dni. Na mariborskem Pohorju in Rogli pravijo, da so na počitnice že pripravljeni. Po novem odloku vlade je za uporabo žičnic treba predložiti negativen rezultat testa na COVID-19, ki ni starejši od 7 dni. Ob tem osebam s potrdilom, da so prebolele koronavirusin od okužbe ni minilo več kot 6 mesecev, za uporabo žičnic ni več treba imeti negativnega testa.

Slednji tudi ni potreben za osebe s potrdilom o cepljenju. Ne glede spremembe, povezane s predložitvijo testa, bo brezplačno hitro testiranje v sodelovanju z Zdravstvenim domom Maribor še naprej organizirano tudi na vstopnih točkah na pohorska smučišča. V naslednjem tednu (15.–21. februar) bo v ponedeljek in sredo potekalo na spodnji postaji gondole ter v soboto na spodnji in zgornji. Od 22. februarja bo nato na voljo ob sredah na spodnji postaji gondole, ob sobotah pa na spodnji in zgornji.

Med delavniki ga bo moč opraviti od 8.30 do 11.30, ob sobotah pa med 8. in 12. uro. Pri tem bomo prednostno testirali smučarje oziroma obiskovalce Pohorja, ki test potrebujete za uporabo žičniških naprav. Ta vikend bo testiranje še na voljo v soboto in nedeljo tako na spodnji kot zgornji postaji gondole.

Izjava: MIHA RUBIN, Marprom dooŠe posebej v času zimskih počitnic so se tudi smučarske šole pripravile in ponudile mnoge aktivnosti in sicer vse v skladu s preventivnimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Z veliko dobre volje in optimizma so se v šoli smučanja Intersport Pohorje podali v izvajanje tečajev smučanja, katera bodo v času osnovne šolskih počitnic dobrodošla vsem ljubiteljem zimskih aktivnostmi.

Izjava: MATEJ MAVROVOČ, smučarska šola Intersport Pohorje

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč