Slovenija

Zavržno dejanje celjskega lokala! Prepovedali vstop članom SDS?

Je to sploh možno v normalni demokratični družbi? V celjskem salonu so namreč obesili obvestilo, da je pripadnikom stranke SDS vstop prepovedan.

Zavržno dejanje celjskega lokala

Dejansko je nerazumljivo, da naj bi bili v demokratični Sloveniji še dandanes priča nepojmljivemu revolucionarnemu sovraštvu do pripadnikov stranke SDS, kar nakazuje na nadaljnje sejanje sovraštva do drugače mislečih v Sloveniji. Avtoritarni duh, kot kaže, še naprej uspešno duši mlad poganjek demokracije, ki je vzbrstel ob spomladanski odjugi konec osemdesetih let, piše portal Nova24TV.

slika: Nova24TV

Zares nekaj nepojemljivega, sovražnega in zavržnega, bi lahko dejali. Z najboljšimi nameni upamo, da je nekdo to obvestilo na lokal obesil pomotoma ali pa lastnik za to ni vedel, saj je protiustavno vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti, kar se preganja po uradni dolžnosti.

Posledično lahko pri nas gledamo prizore podobne tistim iz Južnoafriške republike iz obdobja Apartheida, ali pa takšne, kot so se nekoč pojavljali na divjem zahodu in jih dandanes lahko vidimo le še v Hollywoodskih filmih: “Ircem, črncem in psom je vstop prepovedan”. Podobno so nacisti ravnali z Judi.

Zagotovo se bo o tem zavržnem dejanju še veliko govorilo.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija