Dogodki in prireditvekoronavirusV fokusuZdravje

Zaostritev pogojev izvajanja kulturnih dejavnosti – 24. 12. 2021

Spremembe glede pogoja testiranja za uporabnike storitev, omejitve pri dovoljenem številu udeležencev na javnih kulturnih prireditvah in spremembe pri uporabi zaščitne maske pri nastopajočih na vajah za javno kulturno prireditev

Vlada RS je 23. 12. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, objavljen v Uradnem listu RS, št. 201/2021, ki začne veljati danes, 24. 12. 2021.

Sprememba odloka določa, da je na javnih kulturnih prireditvah dovoljeno največ 750 udeležencev. Posebej se dodaja, da uporaba zaščitne maske ni obvezna tudi za nastopajoče na vajah za javno kulturno prireditev.

Obenem se krajša veljavnost dokazila testiranja za uporabnike storitev, in sicer se kot izpolnjen pogoj testiranja šteje dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

Veljavni pogoji in omejitve izvajanja kulturnih dejavnost in kolektivnega uresničevanja verske svobode so objavljeni na strani Izvajanje kulturnih dejavnosti in Uresničevanje verske svobode.

vir: https://www.gov.si/novice/2021-12-24-zaostritev-pogojev-izvajanja-kulturnih-dejavnosti/

 

Mogoče vam bo všeč