LokalnoSlovenijaVeč

Vozniki v družbi z nevidnim »sovoznikom«, ki sliši na ime alkohol

Cestnemu prometu dajejo utrip in pečat vozniki. Da  poteka vse kot je treba, morajo vozniki in udeleženci v dobri  psihofizični kondiciji. Vendar ni vedno tako .

Problematika  alkohola  v  cestnem  prometu  je  na  našem območju še vedno pereča,  saj  so  alkoholizirani  vozniki   vse  preveč  prisotni v cestnem prometu. Včeraj so  prometni policisti iz PU Celje obravnavali tri izstopajoče primere.

Na  območju  Policijske  postaje  Slovenske  Konjice  so zaradi vožnje pod vplivom  alkohola pridržali voznika mtornega kolesa, ki je imel miligram alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dve promili alkohola v krvi. V nekem strokovnem žargonu za takšne voznike pravijo, da imajo  zmanjšano vidno polje in posledično temu so v nevarnosti, da pride do incidentnih okoliščin.  Za tokratno početje v okoliščinah v katerih si je upal na cesto bo sledil obdolžilni predlog.

Včeraj dopoldne nas je občan, ki se mu za klic zahvaljujemo obvestil, da na relaciji   Arja  Vas  –  Velenje,  voznik  kombiniranega  vozila  vijuga po vozišču.   Verjetno si je »vizualiziral« slalomsko progo vendar na napačnem in neprimernem terenu. Voznika so prometniki ustavili in z njim opravili alkotest, ki je pokazal, da je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo tudi tokrat podali obdolžilni predlog.

Voznico,  ki je imela 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka smo včeraj popoldne obravnavali tudi na območju Celja. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Ob primernih denarnih sankcij zaradi kršenja cestno prometnih prekrškov in ostalih početi v obliki denarne kazni za vse prej omenjene  bo sledil obdolžilni predlog.  

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno