Varnostni pas zaščiti vas! (foto: policija.si)
LokalnoprometSlovenijaŽivljenje

Varnostni pas rešuje življenje!

Do nedelje po celotni Sloveniji poteka akcija  »Varnostni pas – varuje vas«,  ki je namenjena povečanju stopnje uporabe varnostnega pasu. V tem času tudi na našem območju izvajamo poostrene nadzore prometa s poudarkom na uporabi varnostnega pasu in telefoniranjem med vožnjo. Včeraj smo dveh urah zaznali 52 voznikov in tri sopotnike, ki v vozilih niso uporabljali varnostnih pasov, 37 voznikov je med vožnjo telefoniralo.

 

Naj bo vsem, ki pri vožnji ne uporabljajo varnostnih pasov, v razmislek dejstvo, da bi se s pomočjo rok in nog lahko zadržali v sedežu le pri trku s hitrostjo  7 km/h.

 

Vozniki se  tudi žal še vedno premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine pa lahko povzročijo hudo prometno nesrečo.

Celjani in okoličani niso izvzeti iz akcije-nadzora uporabe varnostnega pasu med vožnjo. Uporabljajte varnostni pas, živeli boste dlje.

Vir: puc&vtc

Foto: policija.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno