Iztirjen vlak( foto YOOUTUBE)
Črna kronikaprometSlovenija

V Zidanem Mostu se je zjutraj prevrnil železniški vagon

Iz policijske uprave Celje so sporočili, da so  nekaj čez poldrugo uro zjutraj bili obveščeni, da  se je  na železniški postaji v Zidanem Mostu, v smeri proti Celju,  prevrnil vagon. Šlo bi naj  za izredni prevoz večjega tovora.

 

V dogodku se je poškodoval državljan Češke, ki je  bil v  posebni kabini, za vagonom, ki se je prevrnil. Ko se je vagon prevrnil, je kabino odtrgalo pri čemer je padla deset metrov globoko in jo odneslo na nabrežje reke  Save.  Češki državljan se je pri tem hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Ob tem so seveda gasilci pregledali vagon na katerem sta dva rezervoarja za gorivo in akumulatorja. Dodatno bi naj pregledali še površino reke Save zaradi morebitne razlite nafte.

Vzrok nesreče še ni potrjen. Ogled, ki sta se ga udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, še poteka. Materialna škoda bo zelo visoka. Šlo bi naj za zunanjega izvajalca tega posebnega prevoza, javljajo iz Slovenskih železnic.

Železniški promet v Zidanem Mostu je bil približno tri ure povsem onemogočen. Od zgodnjih jutranjih ur poteka po enem tiru. Spremembe režima  vožnji na tej relaciji na običajnega zaenkrat še ni.

Sanacija dogodka bo trajala vsaj dva do tri dni, zamude pa bodo tudi. Koliko mi je znano v domačem prometu najmanj  polurna zamuda, v mednarodnem pa enkrat več..

Vir: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč