sdr_soft
LokalnoPolitikaSlovenijaZdravje

V tretje gre rado: SB Celje dobila staro-novo direktorico !!

Nekaj časa trajajoča zgodba  okrog izbora direktorja Splošne bolnišnice Celje je po treh letih dobila epilog. Na direktorski stolček v vlogi poslovne direktorice bo sedela v naslednjih  štirih letih mag. Margareta Guček Zakošek, ki je bila  sicer izbrana že leta 2018, vendar, po znanih informacijah, nezakonito. Tokrat bi  naj bilo drugače.

  Tudi sam Svet zavoda SB Celje je imel več kot enkrat preglavice okrog sestave in sklepčnosti.  Včeraj , 11 februarja je prišlo do sovpadanja vseh okoliščin da do izbire pride.  Prikladnost in naklonjenost okoliščin glede na morebitno izbiro Guček Zakoškove so prišle do stopnje, da je pripeljala do verjetnosti njene potrditve, tokrat zakonite. Po odstopu iz možne vključitve v izbiro s strani  Branka Gabrovca, sta ostala Guček Zakoškova in Pavlin. Čeprav bi se na trenutke dalo zaslutiti, da ima nekaj  možnosti tudi drugi kandidat, je vendarle pri pretehtanju  morebitnih implikacij, je vsaj glede podpore,  bi se naj kasneje  tehtnica obrnila na stran sedaj že potrjene direktorice. Tudi razmerje glasov od možnih devetih članov zavoda, ob verjetni odsotnosti enega ali dveh članov Sveta, je kot menijo poznavalci,  pripeljal do dvotretjinske potrditve. Sedaj sledi samo potrditev  s strani ustanovitelja oz Vlade Republike Slovenije. Po prejetem soglasju bo začela voditi SB Celje z vsemi pooblastili, menijo v bolnišnici.  

Upamo, samo da se bodo vsi vključeni,  sedaj in v bodoče,  v vodenje tretje največje bolnišnice v državi, svoje energijo in znanje dali na razpolago enemu in edinemu poslanstvu za kar stoji  in obstaja ta ustanova, vodenje v interesu zdravja in zdravljenju državljanov, takrat ko to potrebujejo. 

Zastati morajo vsa spodkopavanja in rovarjenja z igrami in dejanji ki so SB Celje oddaljevali od osnovnega poslanstva. Če bodo zmogli bo največje darilo za vse, ki so kakorkoli povezani  z bolnišnico. 

Avtor: Vane T. Costa 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno