Vir: Nova24.tv
PolitikaSlovenija

V stranki DeSUS vre: bo minister Gantar že jutri odstopil?!

Nov mandat na čelu stranke DeSUS naj bi Karl Erjavec prevzel z jasno željo – obrniti hrbet vladni koaliciji. A njegovo vztrajanje z izstopom iz vlade bi lahko že jutri, ko se Erjavec znova sestane z DeSUS-ovimi poslanci, stranko razklalo. Poslanci naj bi mu na mizo še drugič v štirih dneh dali jasno sporočilo: da izstop iz vlade pomeni njihov odhod. V tem primeru naj bi štirje ustanovili neodvisno poslansko skupino. Že jutri grozi tudi odstop zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, ki naj bi ga ta prikazal kot posledico nesoglasij o reševanju zdravstvene krize.

Zaradi zadnjih Erjavčevih potez naj bi se vsaj dva dolgoletna Erjavčeva sopotnika, poslanca Franc Jurša in Ivan Hršak, počutila osebno izigrana. Čeprav sta v času kongresa osebno delala na njegovi vrnitvi za krmilo stranke, naj se jima, niti med sobotnim preštevanjem glasovnic, ni niti sanjalo o odhodu iz koalicije, poroča Planet TV.

DeSUS-ovi poslanci so ta teden jasno pokazali, da jim sedanje stanje več kot ustreza. “Zelo dobro izpolnjujemo zaveze, ki so navedene v koalicijski pogodbi. S te strani smo zadovoljni,” je v zadnjih dneh dejal poslanec Ivan Hršak.

Erjavčevo vztrajanje z izstopom iz vlade bi že jutri lahko razklalo stranko. Poslanci naj bi mu na mizo še drugič v štirih dneh dali jasno sporočilo: da izstop iz vlade pomeni njihov odhod. V tem primeru naj bi štirje ustanovili neodvisno poslansko skupino, Jurij Lep pa bi postal nepovezani poslanec, čigar glas bi si lahko prištela opozicija.

Povzeto po: Siol.net

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika