Slovenija

V Sloveniji imamo novo Nacionalno tiskovno agencijo

Slovenija dobiva nov spletni novičarski servis – Nacionalno tiskovno agencijo (NTA), ki želi postati kredibilen mnenjsko-poročevalski portal, pri katerem bodo sodelovali vplivni posamezniki in mnenjski voditelji z različnih področij.

V Sloveniji imamo novo Nacionalno tiskovno agencijo

V Sloveniji nam primanjkuje pravih novic. Edina taka tiskovna agencija je bila do sedaj STA, kjer se je hranilo veliko levičarskih novinarjev, sam direktor pa prejema plačo, večjo od predsednika vlade. Prav zato je bilo v slovenskem medijskem prostoru potrebno nekaj narediti in odgovor je Nacionalna tiskovna agencija (NTA).

[color-box color=”yellow”] Pod taktirko glavnega urednika, filozofa Aleša Ernecla, bodo pri projektu med drugim sodelovali Tomaž Štih, Vinko Gorenak, Boštjan M. Turk, Alojz Kovšca, Bernard Brščič, Sebastjan Jeretič, Roman Vodeb, Aljuš Pertinač, Edvard Kadič, Jiri Kočica in Kristjan Šarac.[/color-box]

Netočni in zavajajoči podatki v levih medijih, da je stranka SDS ustanovila svojo lastno nacionalno tiskovno agencijo, seveda ne pijejo vode. Ta tiskovna agencija nima s stranko SDS popolnoma nič. tudi glavni urednik agencije filizof Aleš Ernecl ni član SDS, kot so mediji napačno navajali.

Aleš Ernecl: »Večino medijskega prostora obvladuje klika, ki ji Slovenija ni intimni izbor«

Po besedah glavnega urednika Aleša Ernecla je Nacionalna tiskovna agencija (NTA) medijski projekt, ki si je za dolgoročni cilj zadal ne le biti alternativa STA, temveč tudi postati nacionalna tiskovna agencija globalnih razsežnosti. Vsebina portala bo razdeljena na mnenjsko novinarstvo in poročanje, pri čemer bodo skušali avtorji »vsaj širiti pluralizem in demokracijo medijske pokrajine«, poudarja Ernecl in dodaja, da bo mogoče objave prebrati v slovenskem in več tujih jezikih.

“80 % medijskega prostora še vedno obvladuje politična klika, ki ji Slovenija ni intimni izbor in ki v svojih skrajnostih, ki se jih vse manj sramuje, deluje transparentno proti slovenskemu narodu, za globalne oligarhe – čeprav so je polna usta ljudi, ljudstva, naroda. A pojem naroda je zanje nekaj vsebinsko praznega, retorično orodje, s katerim se napada resnične demokrate, da se jim očita delovanje proti narodu. Narod pa so oni in njihovi,” je še poudaril Ernecl.

D.K.

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap