Zasaditev čebulic v Celjskem mestnem parku foto MOC
LokalnoSlovenijazanimivo

V Mestnem parku Celje in na Bregu zasadili 100.000 čebulic tulipanov. Prižig prazničnih luči 27 oktobra

November je čas, ko umikamo poletno cvetje in sadimo čebulice različnih vrst tulipanov, ki bodo pomladi krasili naše mesto. Javno podjetje Zelenice, d. o. o., so  včeraj  v Mestnem parku Celje in na zelenici ob Savinji na Bregu zasadilo 100.000 čebulic tulipanov, ki bodo najlepše cveteli v aprilu, ko ima Mestna občina Celje svoj praznik. Pri delu so si pomagali s strojem, ki jim ga je posodilo podjetje iz Nizozemske. Zasaditev s tulipani podpirajo tudi ostala celjska javna podjetja.

 Cvetje, ki nas je razveseljevalo od poletja, se zdaj poslavlja. Javno podjetje Zelenice je z mostov in podhodov ob mestnih vpadnicah že začelo odstranjevati cvetlična korita. Naše mesto je bilo letos zelo bogato ocvetličeno in tako bo tudi prihodnje leto. Cvetje namreč pomembno prispeva k bolj urejenemu videzu mesta in nam je vsem v veselje.

Bliža se tudi najbolj pravljičen mesec leta, zato smo v mestu namestili že večino praznične razsvetljave, ki jo bomo prižgali 27. novembra. Program Pravljičnega Celja bo prilagojen razmeram. Vsekakor pa bo poskrbljeno  za praznično vzdušje z lučmi, ambientalno glasbo in božično-novoletnim sejmom.

In po dosedanjih  izkušnjah sodeč in na že videno, se da sklepati da v Celju to vsako leto odlično opravijo

Vane T. Costa

Foto MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno