Vir: Facebook
LokalnoSlovenija

Upravni enoti Ptuj in Maribor bosta od jutri naprej nemoteno poslovali

Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je bilo danes prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor.

Stavbo ptujske upravne enote so pregledali strokovnjaki gradbene stroke, ki niso odkrili hujših poškodb, informatikom pa je uspelo vzpostaviti tudi nemoteno delovanje informacijskih sistemov na upravni enoti Maribor. Obe upravni enoti bosta tako od jutri dalje ponovno nemoteno poslovali.

Na stavbi ptujske upravne enote – gre za starejšo stavbo iz leta 1900 – je potres povzročil pokanje sten in padanje ometa. Stavba so pregledali predstavniki gradbene stroke, ki so ugotovili, da nastale poškodbe ne predstavljajo tveganja za varno delo javnih uslužbencev. Zato bo upravna enota od jutri nemoteno poslovala na stalni lokaciji, po običajnem delovnem času. Bo pa potrebna sanacije stavbe, za katero bodo na direktoratu za stvarno premoženje takoj pričeli pripravljati načrt. V postopku bodo sodelovali tudi z mestno občino Ptuj.

Stavba upravne enote Maribor je ostala brez elektrike, uslužbenci so bili evakuirani, poškodovanih ni. Odpovedali so vsi informacijski sistemi. Stanje so pregledali informatiki mestne občine Maribor in ob pomoči informatikov ministrstva za javno upravo odpravili napake v delovanju informacijskih sistemov. Upravna enota bo tako od jutri dalje prav tako poslovala nemoteno, po običajnem delovnem času.

Avtor: L.S.

Gov.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno