Fotografija je simbolična
Črna kronikaLokalnoprometV fokusu

Tudi na prazničen dan neučakan? Povzročitelj pobegnil!

Kot poročajo iz PU Celje, so včeraj nekaj  čez  17.  uro  na regionalni cesti Mozirje – Nazarje, obravnavali prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami. 72-letni voznik osebnega avtomobila je  vozil  iz smeri Mozirja proti Nazarjami. 43-letni voznik, ki je vozil za njim,  ga  je  začel  blizu  znaka,  ki  označuje  konec  naselja  Mozirje, prehitevati.   V  tistem  času je nasproti pravilno pripeljal neznani voznik. v takih okoliščinah, kot se po ljudsko reče, ima hudič mlade. Ker  je  43-letnik skušal preprečiti trčenje je zapeljal v desno in trčil v
72-letnega  voznika, torej v vozilo, ki ga je prehiteval. Pri tem je vozilo 72-letnega   voznika  odbilo  v  jarek  in  nato  nazaj  na  cesto,  vozilo povzročitelja pa levo v zaščitno ograjo. V trčenju sta se lažje poškodovala 72-letni  voznik  in  27-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu. 43-letni povzročitelj  prometne  nesreče je po trčenju peš pobegnil s kraja nesreče. Povzročitelja bodo kazensko ovadili. Seveda.

Poraja se vprašanje, ali voznika povzročitelja  peče  vest? Odsotnost le te prinese bistveno več škode kot pa, zanj na kratke proge koristi.  Zato se naj vsi morebitni povzročitelji le izognejo tega če se že niso mogli izogniti ravnanja, ki je pripeljalo do prometne nesreče. Lažje bodo živeli s prijavo kot pa s pobegom na duši.

Vane T. Costa

Vir: puc

Mogoče vam bo všeč