GospodarstvohranaKmetijstvoSlovenijaTurizemV fokusu

Toplice skozi čas – 60 let nazaj smo odkrili vročo vodo

Moravske Toplice v letošnjem letu obeležujejo 60. obletnico odkritja vroče in s plini bogate termalne vode, ki je ob prizadevnosti domačinov narekovala pospešen razvoj takratnih Moravec. Ob tej priložnosti je TIC Moravske Toplice v sodelovanju z Občino Moravske Toplice in deležniki iz Moravskih Toplic odprl razstavo na prostem.  

Vzpostavitev razstave Moravske Toplice skozi čas - 60 let nazaj smo odkrili vročo vodo

Razstava v besedi in sliki predstavlja šestdeset let vizionarskih zgodb, ki so tlakovale pot razvoja danes znamenite termalne turistične destinacije, ki je sinonim zdravja in dobrega počutja in se ponaša z aktivno, zeleno in kakovostno okoliško turistično ponudbo.

Na ogled je v parku pri evangeličanski cerkvi v središču Moravskih Toplic. Vabljeni, da si jo ogledate in se z nami sprehodite skozi šestdeset desetletij razvoja turistične ponudbe kraja Moravske Toplice.

Razstava je nastala v okviru operacije Razvoj storitev ob poteh, podukrep 19.2: Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, ob finančni pomoči sklada EKSRP.

Za vsebino je odgovoren TIC Moravske Toplice.

Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Razstavo si lahko ogledate tudi na spletu na povezavi

Vir: TIC Moravske Toplice

 

Mogoče vam bo všeč