PolitikaSlovenija

Tokrat Slovenci na kupu: Minister dr. Logar z ameriškim kongresnikom Gosarjem in senatorko Klobuchar

V okviru obiska v Washingtonu je minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar danes opravil pogovora s kongresnikom Paulom Gosarjem in senatorko Amy Klobuchar. Zaradi ukrepov ameriškega Kongresa v zvezi z obvladovanjem pandemije covida-19 sta pogovora potekala preko avdio-video povezave.

Minister dr. Logar se je kongresniku Gosarju in senatorki Klobuchar, oba slovenskega porekla zahvalil, da sta v začetku leta 2019 v Predstavniškem domu in Senatu ustanovila skupini prijateljstva s Slovenijo. Poudaril je, da sta tovrstna podpora in pomoč v najvišjem predstavniškem telesu ZDA za našo državo neprecenljivi. Izrazil je upanje, da se bo delovanje obeh skupin nadaljevalo tudi v 117. Kongresu, ki se prične po novem letu.

Paul Gosar / Vir: Nova24.tv

Minister je poudaril, da so odnosi z Združenimi državami Amerike za Slovenijo prednostnega pomena. Izrazil je zadovoljstvo nad okrepljenim sodelovanjem med državama v zadnjem obdobju. Parlamentarna diplomacija po ministrovih besedah pomembno dopolnjuje angažiranje na medvladni ravni.

Sogovornikoma je predstavil priprave na predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici naslednjega leta, pri čemer je zagotovil, da bomo krepitvi transatlantskega sodelovanja namenjali posebno pozornost.

Amy Klobuchar / Vir: Wikipedija

V zaključku pogovorov je povabil kongresnika Gosarja in senatorko Klobuchar v Slovenijo, tako v osebnem svojstvu kot člana uradnih kongresnih delegacij.

Povzeto po: gov.si

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika