EvropaKulturaSvetVideo

Tina Turner: Zver na odru praznuje 81. rojstni dan

Slavna Tina Turner danes, 26. novembra, praznuje 81. rojstni dan. Glasbi je dala velik del življenja. 

Pri 18 letih je Tina spoznala Ikeja Turnerja, ki ji je dovolil, da začne peti kot spremljevalni vokal v svoji skupini in kmalu zatem je zasedla mesto pevke. Leta 1962 se Ike in Tina poročita v Mehiki in začneta skoraj vrtoglav vzpon.

Sredi sedemdesetih let je zakonska zveza med Tino in Ikeo začela propadati zaradi Ikeinga uživanja mamil in njegovega slabega duševnega stanja. Leta 1976 je Tina Turner sredi na pol propadle turneje zapustila moža s 36 centi v žepu in enim majhnim kovčkom oblačil. Naslednjih šest mesecev se je skrivala pred Ikeo in je preživela samo zaradi  pomoči prijateljev.

 V Evropi pa njena priljubljenost in sloves “odrske zveri” nista povsem izginila in leta 1982 ji je uspelo podpisati pogodbo z angleškim “Capitol”.

Prvo veliko uspešnico je doživel s pesmijo “Ostanimo skupaj”. Potem ko se je pesem povzpela na prvo mesto britanske lestvice, se je “Capitol” odloči tvegati in ji dati priložnost, da posname celoten album. In tako se je leta 1984 zgodil “največji povratek v zgodovini glasbe”.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa