prometSlovenijaV fokusu

Ta vikend – sprememba prometnega režima od Ilirske Bistrice proti mejnima prehodoma Jelšane in Novokračine

Vse vikende v avgustu bo zaradi daljših prometnih zastojev na vrhuncu poletne turistične sezone veljala sprememba prometnega režima na mejnih prehodih Jelšane in Novokračine.

Zaradi daljših prometnih zastojev v času poletne turistične sezone in dolgih kolon, ki jih povzroča tudi poostren nadzor dokumentov in preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT, prihaja do sprememb prometnega režima na mejnih prehodih s Hrvaško Jelšane in Novokračine. Nov prometni režim bo veljal vse vikende v avgustu, tj. od petka 6.8.2021, od 7. ure zjutraj, do ponedeljka 9.8.2021, do 15. ure.

Tranzitni promet iz smeri Ilirske Bistrice proti Hrvaški bo moral potekati po glavni cesti do naselja Jelšane, kjer bo možna preusmeritev na glavni mejni prehod Jelšane ali na maloobmejni prehod Novokračine.

Potniki, ki bodo v Slovenijo vstopili na mejnem prehodu Novokračine, bodo morali do Ilirske Bistrice uporabiti regionalno cesto skozi Zabiče.

Lokalni promet bo po regionalni cesti Ilirska Bistrica–Zabiče–Novokračine dovoljen v obeh smereh.

Na Direkciji RS za infrastrukturo so prepričani, da naj bi takšna prometna ureditev zmanjšala število vozil in posledično odpravila zastoje v samem naselju Novokračine in na križišču regionalne in glavne ceste pred Jelšanami ter omogočila lažjo mobilnost lokalnemu prebivalstvu, če bodo seveda udeleženci v prometu spoštovali in upoštevali prometno signalizacijo. Policija bo ob koncih tedna poostrila nadzor na tem območju.

 vir:https://www.amzs.si/novice/aktualne-informacije/2021-08-05-sprememba-prometnega-rezima-od-ilirske-bistrice-proti-mejnima-prehodoma-jelsane-in-novokracine?fbclid=IwAR3DP671yJZkpr6QD_xDIb66du0G6X2grp_WwDYBv3wR9HxO6W5UGSqH4uc

Mogoče vam bo všeč

Več v:promet