Foto: Vane  T. Costa
LokalnoSlovenijaŠportV fokusuVečŽivljenje

Svetovno prvenstvo v deskanju na snegu: Rogla odlično pripravljena, rezultati izostali.

Dan ki se je naredil je kazal na vedrino, spodbudo, sproščenost,  na dober rezultat. Predpogoji  da jih lahko vikaš. Kljub kronskih pogojev , testov, počasnih ali hitrih, z butično prisotnostjo publike pa vendarle je bila tekma svetovnega prvenstva deskarjev na snegu v veleslalomu.  Pa ni bilo tako.  Če niso domači dobro naravnani, kljub obljubam, ni tiste pozitivne vibracije. 

 

Foto: Vane  T. Costa

Kako je pravzaprav bilo?

Že v kvalifikacijskem delu  dopoldanskega paralelnega veleslaloma so poleg že prislovično eksotičnih Turkov, Makedoncev,  Bolgarov  so slabo peljali vsi naši, ali kako pravijo že »od začetka nisem ulovil linijo« potem pa se vse podre. Kacarski lahko izpade, Rok Marguč ne tako prekmalu, Žan Košir je bil bolj  počasen kljub pohvali proge. Nad pogoji je bil navdušen, nad vsem  drugim pa malo ali pa nič. “Pogoji na progi so odlični. Vreme je super, podlaga je super, kot bi vozil po avtocesti. Je bila pa proga bolj ledena, kot sem si obetal, in očitno sem izbral napačno desko« Na koncu  je Slovenija na domačem dvorišču imela sam enega finalista, je pa slaba bera. Jernej Glavan, Rok Marguč in Sara Goltes so bili za finale prepočasni. Vsaj ni bilo toliko puščic obrnjeno v njihov smer. Rezultati od 21 do 40 mesta so zelo primerni za pozabo. Slovensko čast bo tako v izločilnih bojih, ki se začnejo ob 14. uri, branil le Tim Mastnak, ki je imel 12. kvalifikacijski čas.

 To kar si je selektor Izidor Šušteršič zaželel, predvajanje slovenske himne ob zmagi, bo malo počakalo. Sicer pa je možnost popravnega izpita že jutri. 

Foto: Vane  T. Costa

Ruska v moški  in ženska  nemška prevlada v paralelnem veleslalomu

V moški konkurenci so bili na vrhu trije Rusi (najhitrejši je bil Igor Slujev s časom 1:02,11), pri dekletih so blestele Nemke. Najhitrejši čas kvalifikacij je postavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister s skupnim časom 1:06,47. Osem stotink je zaostala njena rojakinja Cheyenne Loch, 16 stotink pa še ena Nemka Selina Jörg, branilka naslova iz Park Cityja. Isti čas kot Jörgova je imela še Rusinja Sofija Nadiršina. Predsednik deskarske zveze  Ruske federacije Denis Tikhomirov pa ponosen kot da je zmagal on sam. 

Foto: Vane  T. Costa

Moški:

  1. Dimitrij Loginov (Rus)
  2.  Roland Fischnaller (Ita)
  3.  Andrej Soboljev (Rus)

 

Slovenski rezultati so. 

  1. Tim Mastnak (Slo)
        21. Žan Košir (Slo)
        31. Jernej Glavan (Slo)
        40. Rok Marguč (Slo)

 

Ženske:

1.Selina Jörg (Nem)
2. Sofija Nadiršina (Rus)
3. Julia Dujmovits (Avt)                                                                                                                                       

Foto: Vane  T. Costa

To je realnost današnjega dne.  Jutri je na sporedu slalom deskarjev. Ali si lahko obetamo kaj ? Rajši ne napovedujmo,  morda na skaj ali kdo preseneti. 

 

Avtro: Vane  T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno