Milan Vogrinec PU Celje
Črna kronikaSlovenija

Streljanje v vasi Škofija na Območju Šmarja pri Jelšah »dalo« dve smrtni žrtvi. Strelec nekoč znani podjetnik iz Obsotelja.

Že od včeraj, od  okoli 18. ure naprej, ko  so bili obveščeni na Policiji, da je na
območju Šmarja pri Jelšah, moški streljal na dve osebi.  Prva je poklicala  policijo   partnerka osumljenega.

Po do sedaj zbranih obvestilih, sta 27-letni moški in 42-letna ženska, na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca, po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila, kar je razjezilo 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju.

27-letni moški je poškodbam na kraju podlegel, izredno hudo poškodovano
42-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v poznih večernih urah umrla. Umrla sta bila pomočnika sodnega  izvršitelja.

Osumljenemu 66-letniku smo kmalu po dejanju odvzeli prostost in ga pridržali. Orožje, ki ga je po dejanju odvrgel, smo našli in zasegli. O izvoru orožja ni konkretnih informacij. Sam storilec obeh umorov  do sedaj ni bil obravnavan za nasilna dejanja ali dejanja zoper telo in življenje.

Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica, v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično tehnično pomoč so nudili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje.

Neuradno nam je uspelo izvedeti da se gre za nekoč uspešnega podjetnika B.K. iz Rogaške Slatine,  ki pa je zadnje čase živel v vasi Škofija na območju občine Šmarje pri Jelšah. Prej  je v drugih premoženjskih zadevah ali rubežih  že izgubil hišo. Slog življenja od prej ni mogel opustiti. V preteklosti v aktivnem in uspešnem delu svojega poslovanja je opravil za podjetja iz Podčetrtka. To ga je najprej spravilo  v eno situacijo, sedaj pa do te,  da je naredil to,  da je direktno  posegel  v telo in življenje drugih oseb z terminalnimi posledicami, ki sta pravzaprav opravljala svoje delo.

PU Celje

Preiskava še poteka. Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih, bomo 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umorov, po 116. členu Kazenskega zakonika -1. Za kaznivo dejanje umor je zagroženih najmanj 15 let zapora.

Poleg omenjenih dveh umorov smo letos na območju Policijske uprave Celje
obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev. «Bera« teh kaznivih dejanj za samo niti polna dva meseca v letu 2022, je zastrašujoča.

Vane T. Costa

Foto:DePeritorio

Mogoče vam bo všeč