Vir: e-maribor
EvropakoronavirusVeč

Stockholm prosi za pomoč švedsko vlado: Vse postelje za intenzivno nego so napolnjene

Vodja zdravstvene službe v švedskem glavnem mestu Stockholmu je prosil za pomoč vlade, ker se mestne bolnišnice sredi vse resnejšega novega vala okužb prehitro polnijo s pacienti, ki trpijo za COVID-19 , piše Bussines Insider.

Bjorn Eriksson, direktor zdravstvenega varstva za regijo Stockholm, je v sredo dejal, da so enote za intenzivno terapijo skoraj polne bolnikov s koronavirusom, in vlado pozval, naj po poročanju Reutersa pošlje dodatne medicinske sestre in bolniško osebje, ki bodo skrbele za število bolnikov s Covidom.

“Potrebujemo pomoč,” je po poročanju Reutersa dejal na tiskovni konferenci in opozoril, da je trenutno v posteljah za intenzivno terapijo 83 bolnikov. To bolj ali manj ustreza skupnemu številu razpoložljivih postelj za intenzivno nego.

Švedska je v boju proti koronavirusu na začetku pandemije izbrala edinstveno strategijo prepovedi zaprtja, ki se je namesto tega opirala na bolj sproščen pristop, ki temelji na prostovoljnih ukrepih socialne distanciranja.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije pa je država od 8. decembra zabeležila 7.200 smrtnih primerov, povezanih s Covidom, kar pomeni, da ima eno najvišjih stopenj smrtnosti na prebivalca na svetu.

Avtor: L.S.

Povzeto po: Avaz.ba

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa