SB Celje
Črna kronikaLokalnoSlovenijaZdravjeŽivljenje

Stati na poti vsakemu nasilju, še bolj pa v zdravstvenih ustanovah in bolnišnicah.

V nemalo situacijah se kdo med nami  spomni januarskega incidenta v urgentnem centru, ko sta bila napadena in poškodovana dva zaposlena v naši bolnišnici, ki sta, med drugim, utrpela lažje poškodbe roke, zlomljen nos in miokardni infarkt. Pretresljivemu dogodku je takoj sledila okrepitev varnostnega sistema in sprejetje izboljšav za zagotavljanje varnosti tako naših sodelavcev kot pacientov.  Seveda obsodbe  vredno in zgražanja in nerazumevanja početja, ki nikamor ne sodi, še najmanj v bolnišnice.

 

Žal, pa kot kaže,  lahko skoraj pol leta po napadu  iz SB Celje poročajo, da so kljub sprejetim ukrepom in hvalevrednemu delu varnostne službe v tem obdobju zabeležili kar 21 podobnih incidentov, verbalnih in fizičnih, kar je 10 več kot v istem obdobju lani. Ravno preteklo soboto, 22. 7., je pacient na Kardiološkem oddelku z nožem in smrtjo grozil zdravstvenemu osebju. Ob prihodu varnostne službe sta varnostnika pacientu odvzela nož ter ga s pomočjo zdravstvenega osebja tudi umirila in preprečila nadaljnje fizično nasilje.

SB Celje

Razumljiva je  tesnoba in frustracije zaradi morebitnega dolgega čakanja na obravnavo in izvide, a nasilje ni in nikoli ne bo pravi odgovor za reševanje kakršnih koli problemov. Vsakodnevno izboljševanje  komunikacije na vseh področjih ter delo in vlaganje vseh moči, da pacientom zagotovijo čim bolj kakovostno zdravljenje. V takšnih situacijah vsa hvaležnost  osebju Splošne bolnišnice Celje, da kljub stresnim situacijam skrbno in vestno opravljajo  svoje delo, pacientom pa, da še naprej zaupajo pravim prizadevanjem  za izboljšanje stanja in zdravja ljudi ki se tam zadržujejo.

Apel  velja za vse sedanje in bodoče obiskovalce v kakršni koli vlogi, ki zaidejo v hišo boljšega zdravja in stroke v službi vseh nas.

Vir. SBC&VTC

 

Mogoče vam bo všeč