Vir: politikis.si
OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠport

[Športni junaki] Člani slovenske košarkarske reprezentance pozvali k cepljenju proti covidu-19 !!

Takole so dejali naši košarkarski asi: “”Cepili smo se za ekipo!” Člani slovenske košarkarske reprezentance pozvali k cepljenju proti covidu-19!

Več o športnih junakih !!

 Jutri ob 6.40 po slovenskem času bo Slovenija dočakal premierni nastop na olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v prvem kolu košarkarskega turnirja pomerili s svetovnimi podprvaki Argentinci. Tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Televiziji Slovenija. Ob 14. uri po slovenskem času bo na sporedu še druga tekma skupine C med Japonsko in Španijo.

OLIMPIJSKI IGRE V TOKIU (Saitama Super Arena)

1. kolo:
Ponedeljek, 26. julij, 2021, ob 6.40 po slovenskem času

ARGENTINA – SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2)

STATITIKA TEKME

Slovenija in Argentina bosta v Tokiu odigrali prvo uradno medsebojno tekmo. Reprezentanci sta se namreč pomerili le na dveh pripravljalnih dvobojih, na katerih so zmagali Južnoameričani. Prvič avgusta leta 2000 v Buenos Airesu (97:89), in drugič leta 2006 v Singapurju tik pred začetkom svetovnega prvenstva na Japonskem, ko je bila Argentina boljša s 94:72. Moštvi bosta moči na parketu znova merili po petnajstih letih, zmagovalec dvoboja pa bo naredil prvi korak k uvrstitvi v četrtfinale olimpijskega turnirja.

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
”Igramo z Argentino, ki je finalist zadnjega svetovnega prvenstva, osvojila je zlato, srebro in bron na olimpijskih igrah. Imajo izkušnje in kvaliteto ter vedo, kako igrati takšne tekme. Mi se je bomo morali lotiti zelo pametno, skušati bomo izkoristiti naše prednosti in njihove slabosti. Ključna igralca sta Facundo Campazzo in Luis Scola, ki pa imata pomoč kar nekaj dobrih soigralcev iz evrolige in lige NBA. Ekipa Argentine je zelo kakovostna, dodatno pa jo krasi južnoameriški temperament.”

Druga tekma na olimpijskem turnirju čaka v četrtek, 29. julija ob isti uri proti Japonski in 1. avgusta ob 10.20 uri še proti Španiji.

V skupini A košarkarskega turnirja igrajo Iran, ZDA, Francija in Češka, v skupini B pa Avstralija, Nigerija, Nemčija in Italija. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. Po odigranem skupinskem delu, ki bo potekal med 25. julijem in 1. avgustom, bodo štiri četrtfinalne tekme na sporedu v torek, 3. avgusta. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo izveden po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

Vir: kzs.si

 

Mogoče vam bo všeč