Ana Nuša Anžić, podpis profesionalne pogodbe z ŽKK Cinkarna Celje(foto: Andraž Purg)
LokalnoSlovenijaŠport

Šport- Pomembno za celjsko žensko košarko: »Podpis pogodbe z Ano Nušo Anžič«

ŽKK Cinkarna Celje je s košarkarico Ano Nušo Anžič, ki je 20. decembra 2022 postala polnoletna, podpisal dolgoročno pogodbe. Odločitev  vredna pohvale in spodbuda za vse ki so sad domačega okolja.

Ana Nuša Anžič je bila v dresu Cinkarne Celje v zadnjih treh sezonah trikrat članska državna in pokalna prvakinja Slovenije ter prav tolikokrat mladinska državna prvakinja. V zadnjih štirih letih je bila trikrat najboljša v državi tudi s kadetsko ekipo Cinkarne. Na zaključnem turnirju kadetskega državnega prvenstva 2021 je bila izbrana za najboljšo košarkarico (MVP) turnirja. V sezoni 2021/2022 je postala prvakinja WABA lige pri članicah, v sezoni 2019/2020  pa pri kadetinjah. Bila je članica slovenske pionirske reprezentance, ki je na turnirju Slovenia ball 2018 osvojila srebrno medaljo, leto dni kasneje pa članica zlate generacije kadetinj, ki so na evropskem prvenstvu B divizije v Sofiji osvojile zlato odličje. Poleti (2021) je z mladinsko reprezentanco Slovenije na Fibinem challangu v Sofiji osvojila 1. mesto, poleti 2022 pa naslov mladinskih evropskih prvakinj B divizije.

Igralski kader ki je domačega dela in okolja mora biti in sme biti posebej spodbujen da ostane doma. To ŽKK Cinkarni Celje izredno dobro uspeva. Snovalec te klubske politike si zasluži priznanje.

Ob podpisu pogodbe:

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje:« Zelo smo veseli, da Ana Nuša ostaja del našega kluba tudi v prihodnjih letih. Gre za igralko iz lastnega pogona, ki je bila izjemno uspešna že v vseh mlajših starostnih kategorijah, zadnja leta pa svoj potencial in košarkarsko znanje kaže tudi na članski ravni. S podpisom pogodbe z Ano Nušo Anžič smo v mozaik generacije igralk letnika 2003 in mlajših dodali še eno igralko, ki bo tvorila ogrodje naše ekipe v prihodnjih sezonah.«

Ana Nuša Anžič(foto Andraž Purg)

Ana Nuša Anžič, ŽKK Cinkarna Celje:« Zelo sem vesela priložnosti, ki mi jo je ponudil klub in dejstva, da bom svoje košarkarske potenciale še naprej lahko razvijala v klubu, v katerem sem naredila svoje prve košarkarske korake. Hvaležna sem vsem dosedanjim trenerjem, vodstvu kluba ter soigralkam za zaupanje skozi vsa leta. Podpis pogodbe zame pomeni še dodatno motivacijo za nadaljnje dokazovanje, še bolj zavzeto delo ter posledično verjamem, da tudi za moj košarkarski in osebnostni napredek. Veselim se nadaljnjega sodelovanja in verjamem, da bomo skupaj dosegli še veliko dobrih rezultatov.«

Veselje delijo  z obema podpisnikoma vsi resnični ljubitelji in poznavalci ženske in na splošno košarke  košarke pri nas.  Čim več podobnih gest za dobro športna in košarke pri nas je več kot zaželeno in dobrodošlo.

Vane T. Costa

vir: zkkcinkarnacelje@vtc

foto: Andraž Purg

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno