Dogodki in prireditveGospodarstvoSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

Slovensko start-up podjetje je začelo z Kickstater kampanijo – inhalator Kiff

Danes 19.10.2021 ob 15 uri se je začela nova slovenska kampanija zbiranja sredstev na Kickstarterju.

Namen izdelka je pomagati ljudem pri odvajanju od kajenja in hkrati blažiti simptome, ki so povezani s stresnim načinom življenja, kot sta anksioznost in nespečnost.

Primeren pa je tudi za vsakogar, ki uživa v naravnih aromah.
Kiff je dvodelen lesen inhalator za večkratno uporabo, ki omogoča hitro menjavo različnih bombažnih polnil.

Mlada podjetnika sta v sporočilu zapisala:

Sva Matej Žnidarič in Žan Michel Žurga, mlada inovatorja iz Slovenije, ki se bova kmalu na Kickstarterju predstavila z lesenim inhalatorjem za eterična olja – Kiff. Namen izdelka je ljudem pomagati pri odvajanju od kajenja in hkrati blažiti simptome, ki so povezani s stresnim načinom življenja, kot sta anksioznost in nespečnost.

Inspiracijo za izdelavo izdelka sva dobila leta 2020 med obdobjem karantene, ko sva si zaradi prehlada v lekarni kupila plastični žepni inhalator z vonjem po mentolu, da bi si ublažila simptome zamašenega nosu. Vonj po mentolu je po nekaj časa uporabe zbledel in plastični inhalator je pristal v košu za smeti. Glavna težava plastičnih izdelkov je, da jih še naprej vse več uporabljamo in da neizogibno postanejo odpadek. Kot študenta medicine sva želela da izdelek ni samo zabaven za uporabo, temveč tudi pozitivno vpliva na zdravje. Tako sva raziskala prednosti uporabe eteričnih olj in njihove pozitivne učinke ter se odločila izdelati leseni inhalator za eterična olja, namenjen večkratni uporabi. S pomočjo 3D oblikovanja sva dizajnirala različne oblike izdelka in začetne prototipe natisnila s pomočjo 3D tiskalnika.

Nato sva preizkušala različna eterična olja, ki sva jih nanesla na bombažna polnila in jih vstavila v inhalator. Zamislila sva si 4 različne skupine arom in sicer sivko, črni poper, limonsko travo in mešanico »Fresh Breeze«. Eterično olje sivke in limonske trave je primerno za sprostitev, pri glavobolu in stresu. Črni poper zmanjšuje potrebo po kajenju. Mešanica eteričnih olj »Fresh Breeze« pa ima osvežilen vonj po mentolu in je primerna za blaženje simptomov prehladnih obolenj. Pri izbiri eteričnih olj sva bila še posebej previdna in izbrala olja z najvišjimi standardi kakovosti. Naslednja stopnja razvoja izdelka je bila izdelava končnega prototipa iz lesa.

Dodana vrednost inhalatorja Kiff je ravno v tem, da je ročno izdelan iz slovenskega lesa. Glede na to, da ima Slovenija dolgo tradicijo lesarstva, se nama je les zdel popolna izbira, tako iz vidika dizajna kot tudi uporabnosti. Les daje izdelku topel videz, hkrati pa ročna izdelava pomeni, da je prav vsak Kiff unikat. Pri proizvodnji želiva biti čim bolj trajnostno naravnana in da čim manj prispeva k povečanju ogljičnega odtisa. S tem v mislih se trudima postaviti večji del proizvodnje v Sloveniji in se tako izogniti dolgim transportnim potem iz Kitajske in hkrati podpreti slovensko gospodarstvo. Pri izbiri materialov tako za izdelek kot tudi embalažo, pa želiva uporabit čim več tistih, ki se jih zlahka reciklira.

Ker je namen izdelka pomagati pri ohranjanju in vzpostavljanju zdravega načina življenja ter odvajanju od kajenja, želiva da gre del prihodkov tudi v dobrodelne namene in sicer, za vsak prodan izdelek bo posajeno drevo na območjih, ki jih je prizadela deforestacija. Skrito sporočilo tega je da za zdravo življenje potrebujemo tudi zdrav planet.

Za objavo izdelka na Kickstarter-ju sva se odločila z namenom, da zbereva začetna sredstva za zagon proizvodnje izdelkov in za večjo prepoznavnost najine znamke v tujini. V bližnji prihodnosti želiva izvesti raziskavo, kjer bi preučila morebitne učinke Kiff-a pri različnih bolezenskih stanjih.

Spletna stran: http://kiffstory.com/

Povezava do Kickstarter kampanje (začetek 19. oktobra 2021): https://www.kickstarter.com/projects/kiff-story/kiff

 

Vabljeni, da se pogledate izdelke ter jih kupite in preizkusite.

V imenu uredništva čestitamo Mateju in Žanu, ter želimo uspešno kampanijo ter zbiranje zagonskih sredstev.

mib

Mogoče vam bo všeč