Vir: Gov.si
EvropakoronavirusPolitikaSlovenijaZdravje

Slovenska donacija Svetovni zdravstveni organizaciji

Veleposlanica Sabina R. Stadler, slovenska stalna predstavnica pri Organizaciji združenih narodov v Ženevi, je danes Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) predala napravo za razkuževanje prostorov. Napravo bo WHO uporabljal za dodatno zaščito zaposlenih in obiskovalcev na sedežu v Ženevi.

Svetovna zdravstvena organizacija zadnje leto zaseda posebej vidno vlogo v mednarodni skupnosti, saj preko nje poteka koordinacija globalnih naporov za boj proti COVID-19. Slovenijo z WHO vseskozi veže zelo tesno prijateljstvo, gre namreč za prvo organizacijo, ki je v sistemu OZN Slovenijo sprejela v svoje članstvo.

“V podporo našim prijateljem v WHO smo našli slovenski proizvod, ki dezinficira prostore s pomočjo ultravijolične svetlobe in ki bo v pomoč pri preprečevanju morebitnih okužb med zaposlenimi in obiskovalci,” je ob slovesnosti izpostavila  veleposlanica Stadler.

“Gre za trikratno prepoznanje dela WHO, prvič v navezavi na njeno vodilno vlogo v boju proti epidemiji, njihovemu deljenju informacij, ki so osnovane na znanosti, kot tudi njenim požrtvovalnim uslužbencem.” Generalni direktor Tedros je pozdravil donacijo ter izrazil hvaležnost za slovensko podporo WHO.

Avtor: L.S.

Gov.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa