SlovenijaTurizem

Slovenija se je po dveh letih ponovno predstavljala na sejmu Freizeit v Celovcu

Pretekli konec tedna, med 1. in 3. aprilom 2022, se je Slovenija po dveh letih premora zaradi korone ponovno predstavila avstrijski publiki na spomladanskem sejmu prostega časa (Freizeit Messe) v Celovcu. S svojo pestro ponudbo je vabilo k preživljanju počitnic v Slovenijo kar 23 podjetji.

Slovenija se je po dveh letih ponovno predstavljala na sejmu Freizeit v Celovcu

Pretekli konec tedna, med 1. in 3. aprilom, se je Slovenija že tradicionalno predstavila avstrijski publiki na spomladanskem sejmu prostega časa (Freizeit Messe) v Celovcu. Po dveh letih premora je bila udeležba slovenskih turističnih ponudnikov, ki so se predstavili na tako imenovani »slovenski ulici«, presenetljivo visoka. S svojo pestro ponudbo je vabilo k preživljanju počitnic v Slovenijo kar 23 podjetji.

Nosilno temo predstavitve Slovenije je imelo letos Združenje zgodovinskih mest Slovenije, ki je pozvalo svoje članice, da so se animacijskem prostoru »Slovenske ulice« predstavljali z raznovrstno kulinariko, izvrstnimi slovenskimi vini in prikazom tradicionalnih obrti.

Obiskovalci so lahko tako poskusili brežiško pleteno srce, novomeško pogačo, loške kruhke, idrijski geruš, Prešernovo babko, Piransko sol, radovljiško čokolado, dobrote Slovenske Istre, Belokranjsko pogačo, slovenjgraške medenjake, tržiški grenadirmarš… Za vinsko spremljavo pa so poskrbeli vinarji iz vseh slovenskih regij. Bolj pogumni obiskovalci so se lahko poizkusili v rezbarjenju modelčkov za loške kruhke, klekljanju idrijske čipke, srednjeveškem plesu…

V sklopu »slovenske ulice« je svojo turistično ponudbo predstavila večina slovenskih term, zastopane so bile tudi vinske regije s predstavniki iz Goriških Brd, Vipavske doline, Krasa in Jeruzalema. Manjkale pa seveda niso niti regije, kot do Koroška, Savinjska in Julijske Alpe, mesta in obala pod znamko »Love Istria« s svojo bogato ponudbo aktivnosti ter hotelskih nastanitev.

Po petkovi uradni otvoritvi sejma na glavnem odru, so slovensko stojnico obiskali tudi Generalni Konzul Celovcu gospod Anton Novak, župan mesta Celovec gospod Christian Scheider in podžupan gospod Lojze Dolinar ter vodja Slovenske gospodarske zveze na Avstrijskem Koroškem gospa Vesna Hodnik Nikolić.

Avstrijska Koroška je namreč ena od treh najpomembnejših zveznih dežel, od koder v Slovenijo prihajajo avstrijski gosti. Sejem, ki je namenjen splošni javnosti, letno obišče več kot 50.000 obiskovalcev in je za slovenske ponudnike gostinskih in turističnih storitev zanimiv predvsem zaradi svoje bližine Sloveniji.

vi: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/19183-slovenija-se-je-po-dveh-letih-ponovno-predstavljala-na-sejmu-freizeit-v-celovcu?utm_campaign=si-apr22-pr-tta-14&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-apr22-pr-tta-14#

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija