Črna kronikačrna kronikaSlovenija

(video) SLOVENEC NAČRTOVAL MNOŽIČNI POBOJ! Med tarčami šola in neuradno cerkev na Brezju!

Slovenska policija je predstavila podrobnosti zelo intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri sta slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem.

Slovenec načrtoval množični poboj!

Po neuradnih informacijah portala SIOL, se kot tarča napadalca omenja šola, iz virov blizu notranjega ministrstva pa smo izvedeli, da naj bi bila med tarčami tudi cerkev na Brezjah. 

“Slovenski državljan je iz ZDA v Slovenijo poskušal vnesti polavtomatsko pištolo glock, avtomatsko strelno orožje remington in več kosov streliva. Oboje je bilo skrito in zapakirano v mikrovalovni pečici. Osumljeni je za predmete plačal pet tisoč evrov. Pošiljko je na poti iz ZDA v Slovenijo prestregel ameriški varnostni organ. Obvestili so slovensko policijo in zasegli orožje. Slovenski kriminalisti so osumljenca hitro izsledili, namen je bil množični poboj v javni ustanovi. Motiv je bilo maščevanje osumljenca njemu znanim  osebam. Obstajala je realna možnost in velika verjetnost, da bi se v kratkem zgodil množični uboj več oseb. Slovenska policija je v sodelovanju z ameriškimi organi preprečila tragedijo. Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor,” je na novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije na kranjski PU Primož Donoša (video)

Na policiji so bili zelo redkobesedni glede osumljenega, zato niso potrdili neuradnih informacij, po katerih naj bi napad načrtoval srednješolec iz okolice Kranja, ki naj bi imel težave v šoli. Starost osumljenega je zato ostala skrivnost, povedali so le, da gre za odraslega človeka in da gre za občutljive podatke.

Motiv za napad naj bi bil po ugotovitvah kriminalistov maščevanje osumljenca njemu poznanim osebam, čeprav doslej v odnosih med osumljencem in potencialnimi žrtvami niso ugotovili kakšnih posebnih okoliščin, a ta del preiskave še ni zaključen in ga nadaljujejo. Če bodo potrdili takšne sume, bodo ustrezno ukrepali, je dodal Donoša.

PO PORTALU e-maribor

Mogoče vam bo všeč