Splošna bolnišnica Celje
LokalnoSlovenijaZdravjeŽivljenje

SB Celje s 1. februarjem 2023 delno sprošča obiske hospitaliziranih pacientov

Iz Celjske bolnišnice sporočajo, da   bodo od srede, 1. februarja 2023, v Splošni bolnišnici Celje delno sprostili obiske hospitaliziranih pacientov. Obiski bodo mogoči in izvedljivi  dvakrat tedensko in sicer ob sredah in nedeljah v terminu, ki velja za posamezni oddelek. Pacienta lahko obišče ena zdrava oseba, obisk pa lahko traja 15 minut, in seveda ena oseba kot obiskovalec v posamezni bolniški sobi.

 

Obiskovalci za tovrstne obiske morajo biti zdravi. Še naprej velja, da ves čas obiska morajo imeti pravilno nameščeno kirurško ali FFP2 masko. Obrazne zaščitne maske ne smejo biti iz blaga, masko ki je primerna  si morajo obiskovalci  namestiti pred vstopom v bolnišnico in jo nato nositi ves čas obiska. Pred vstopom na bolnišnični oddelek je obvezno tudi razkuževanje rok. Med obiskom bolnišnice morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja.

Iz te spremembe so izvzeti obiski,  ki se ne nanašajo na obiske kritično bolnih pacientov, otrok, ki so sami hospitalizirani v bolnišnici in porodnic.

Zanje še naprej velja:

  • za kritično bolne in umirajoče paciente, pri katerih so ves čas omogočeni obiski po presoji zdravnika,
  • za otroke, ki so sami hospitalizirani na Otroškem oddelku in ORL oddelku in jih lahko hkrati obišče en starš ali skrbnik, ki je zdrav;
  • mamice z novorojenčki lahko zdravi očetje novorojenčkov obiščejo za 15 minut vsak dan med 15.30 in 16. uro.

Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno.

Kljub delnemu rahljanju vstopov in obiskov v SB Celje , ves čas ostaja apel, da se vsi držijo navodil in napotkov v dobro svojcev in obiskovalce samih. Le tako bodo vsi, bolniki in obiskovalci, kmalu ali pravočasno skupaj izven bolnišničnih prostorov.

Velja upoštevati!

Vane T. Costa

vir: sbc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno