Dogodki in prireditve

PU Celje: » 24 letni Šoštanjčan z zračnim orožjem poškodoval policistko med opravljanjem kontrole prometa«

S policije so danes poročali, da so nekaj pred pol enajsto uro dopoldne, v Šoštanju, obravnavali dogodek, v katerem je bila z zračnim orožjem poškodovana policistka, ki je s sodelavcem opravljala kontrolo prometa. Storilec je policistko zadel v predel noge in jo lažje poškodoval.
Po do sedaj z znanih  ugotovitvah  naj bi  nanjo z zračno puško streljal 24-letni domačin, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter zaradi več različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. 24-letnika so  že pridržali in mu zračno puško zasegli. Po opravljenih preiskovalnih dejanjih ga bodo kazensko
ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

To da je napad na policiste del »vsakdana« ni podatek s katerim se lahko dodatno manipulira in izrablja za sindikalni boj. Tudi to ne da se vsak besedno in žaljivo in tudi na način ki  je za življenje nevarno za policiste, vendar je treba opraviti delo za katero so v službi. Socialni status obravnavanega ali policista ni olajševalna okoliščina ali razlog za prekoračitev pooblastila ali opustitev dolžnih dejanj ali ravnanj pooblaščene osebe.  Kršitelja, posebej povratnika kot je današnji, pa stopiti na prste in konkretneje sankcionirati  ter omejiti  posest orožja ali orodij  s katerimi bi v bodoče izvajal nasilna in protipravna dejanja.

 

Vane T.Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč