EvropaGospodarstvopredsedovanje Svetu EU - SLO 2021Slovenija

Prvo redno zasedanje Sveta za splošne zadeve EU

Državni sekretar Gašper Dovžan se bo v vlogi predsedujočega udeležil prvega rednega zasedanja Sveta za splošne zadeve Evropske unije (GAC).

Slovensko predsedstvo bo na zasedanju predstavilo prednostne naloge za delo Sveta EU za obdobje do konca leta 2021, pri čemer bo poudarek na vsebinah Sveta za splošne zadeve. Ministri in državni sekretarji za evropske zadeve bodo razpravljali o dnevnem redu oktobrskega zasedanja Evropskega sveta in se seznanili s trenutnim stanjem glede usklajenega odzivanja članic na pandemijo covida-19.

Člani sveta se bodo seznanili tudi s poročilom o strateškem predvidevanju in pismom o nameri Komisije o njenem delovnem programu za naslednje leto. Na dnevnem redu sveta bodo tudi odnosi med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom ter med Evropsko unijo in Švico. Poleg tega si bodo ministri izmenjali mnenja o Konferenci o prihodnosti Evrope – tudi o pripravah na oktobrsko plenarno zasedanje.

Več informacij o dnevnem redu in izidu te seje je na voljo na spletni strani Sveta Evropske unije.

 

vir: https://slovenian-presidency.consilium.europa.eu/sl/novice/prvo-redno-zasedanje-sveta-za-splosne-zadeve/?utm_source=dsms-auto&utm_medium=email&utm_campaign=Prvo+redno+zasedanje+Sveta+za+splo%u0161ne+zadeve

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa