SlovenijaTurizem

Prvo mesto za promocijski video Time to stay home na mednarodnem tekmovanju turističnih filmov v Južni Afriki

STO (slovenska turistična organizacija) je s svojo video zgodbo »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« osvojila nagrado na Mednarodnem festivalu turističnega filma Afrika 2021. Zmagovalni video je bil izbran v kategoriji turističnih destinacij. Podelitev nagrad je potekala danes, 28. maja 2021, v Cape Townu v Južni Afriki.

Prvo mesto za promocijski video Time to stay home na mednarodnem tekmovanju turističnih filmov v Južni Afriki

Z videom Time to #stayhome. Turn to nature and dream, ki je bil objavljen v aprilu 2020, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom ostani doma oziroma #StayHome so we can #TravelTomorrow. Čustven nagovor je vlival upanje, da bomo lahko kmalu spet uživali v naravnih lepotah Slovenije. V videu, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, so bili uporabljeni posnetki, ki so nastali za video Slovenia Green, ki Slovenijo prikazuje kot zeleno destinacijo s poudarkom na trajnostnih sporočilih o zeleni Sloveniji.

Z videom, ki odraža vrednote znamke I feel Slovenia, smo želeli s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti. Tovrstne nagrade in priznanja krepijo prepoznavnost Slovenije kot zelene, v trajnost usmerjene butične destinacije. Video je po uradni objavi na družbenih kanalih Feel Slovenia zaokrožil in le v nekaj dneh organsko dosegel več kot 300.000 spletnih uporabnikov. Z oboževalci ga je na svojem osebnem Instagram in Facebook profilu delil tudi košarkarski zvezdnik in ambasador slovenskega turizma Luka Dončić. Pozitivna sporočilnost kampanje je odmevala v mnogih izjemnih odzivih, ki so jih v komentarje zapisali sledilci z vseh koncev sveta:

“Zagotovo najlepša država na svetu. ❤  Komaj čakam, da jo ponovno obiščem”
“Slovenijo sem obiskal lansko poletje in video me je spomnil na izjemne trenutke, ki sem jih preživel pri vas. Neverjetna zelena država!”
“Enkrat sem tu našel svojo ljubezen, ki ni trajala. Ljubezen do zelene Slovenije pa bo ostala za vedno.”

Zmagovalni video »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« je z izrednim občutkom do narave za STO ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu z mednarodno prepoznavnim fotografom Cirilom Jazbecem. Video odlikujejo prizori sproščenega in poglobljenega stika s travnatimi tlemi, vodo, drevesi in lokalnimi tradicijami, ki  ponujajo sliko prihodnosti, v katero se želimo vrniti. Kampanja STO #StayHome, #TravelTomorrow je med množico drugih inspiracijskih kampanj izstopala po meditativni atmosferi in iskrenosti.

Video Time to stay home je letos januarja že osvojil prvo mesto na tekmovanju ETC-CIFFT 2020 med sodelujočimi evropskimi nacionalnimi turističnimi organizacijami za najboljše videe v potovalni industriji, ki ga organizira Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) skupaj z Evropsko potovalno komisijo (ETC). Prav tako je STO z videom osvojila Srebrno priznanje The Golden City Gate v okviru ITB Berlin marca letos.

Nagrajenci mednarodnega tekmovanja turističnih filmov v Afriki (Grand Prix ITFFA 2021) so objavljeni na povezavi.

vir:https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/16359-prvo-mesto-za-promocijski-video-time-to-stay-home-na-mednarodnem-tekmovanju-turisticnih-filmov-v-juzni-afriki

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija