SlovenijaTurizemV fokusu

Promocijski video Time to stay home ponovno nagrajen

STO je s svojo video zgodbo »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« ponovno osvojila nagrade, tokrat na mednarodnih festivalih turističnega filma Silafest v Srbiji in Terres v Španiji. Video se je uvrstil tudi med finaliste v kategoriji Film v okviru Slovenskega oglaševalskega festivala, podelitev nagrad bo potekala danes zvečer v Ljubljani.

Promocijski video Time to stay home ponovno nagrajen

Z videom »Time to #stayhome. Turn to nature and dream«, ki je bil objavljen v aprilu 2020, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom ostani doma oziroma #StayHome so we can #TravelTomorrow. Čustven nagovor je vlival upanje, da bomo lahko kmalu spet uživali v naravnih lepotah Slovenije. Z videom, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, je STO želela s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti.

Tovrstne nagrade in priznanja krepijo prepoznavnost Slovenije kot zelene, v trajnost usmerjene butične destinacijeVideo je po uradni objavi na družbenih kanalih Feel Slovenia zaokrožil in le v nekaj dneh organsko dosegel več kot 300.000 spletnih uporabnikov. Z oboževalci ga je na svojem osebnem Instagram in Facebook profilu delil tudi košarkarski zvezdnik in ambasador slovenskega turizma Luka Dončić.

Zmagovalni video »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« je z izrednim občutkom do narave za STO ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu z mednarodno prepoznavnim fotografom Cirilom Jazbecem. Video odlikujejo prizori sproščenega in poglobljenega stika s travnatimi tlemi, vodo, drevesi in lokalnimi tradicijami, ki  ponujajo sliko prihodnosti, v katero se želimo vrniti. Kampanja STO #StayHome#TravelTomorrow je med množico drugih inspiracijskih kampanj izstopala po meditativni atmosferi in iskrenosti.

Na Mednarodnem festivalu turističnega filma Silafest v Srbiji je video osvojil srebrno priznanje v kategoriji držav, podelitev nagrad je potekala v mestu Veliko Gradište v petek, 3. septembra 2021. Na Terres Travel festivalu pa je v kategoriji držav video osvojil zlato priznanje, podelitev nagrad bo potekala danes, 10. septembra 2021, v mestu Tortosa v Španiji.

Video Time to stay home je letos januarja že osvojil prvo mesto na tekmovanju ETC-CIFFT 2020 med sodelujočimi evropskimi nacionalnimi turističnimi organizacijami za najboljše videe v potovalni industriji, ki ga organizira Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) skupaj z Evropsko potovalno komisijo (ETC). Prav tako je STO z videom osvojila srebrno priznanje The Golden City Gate v okviru ITB Berlin marca letos, zlato priznanje na Mednarodnem festivalu turističnega filma v Južni Afriki konec maja ter zlato priznanje v okviru Mednarodnega festivala turističnega filma v Turčiji letos junija.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/17395-promocijski-video-time-to-stay-home-ponovno-nagrajen?utm_campaign=sI-sep21-pr-tta-36&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-sep21-pr-tta-36#

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija