foto: splet
Črna kronika

Prometna nesreča vzela življenje mladoletni ukrajinski najstnici

V  nočni prometni nesreči umrla mladoletna sopotnica v osebnem vozilu.

V začetnih urah današnjega dne, na avtocesti med izvozoma Celje Center in  Lopata,   so policisti obravnavali  prometno  nesrečo,  v  kateri je umrla mladoletna sopotnica, državljanka Ukrajine.

30-letni  voznik,  državljan  Ukrajine, bi naj   vozil po desnem prometnem pasu avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata  je iz  neznanega  razloga  zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in  brez  zaviranja  trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo  bočno  zavrtelo  tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Zaradi  hudih  poškodb  je  na  kraju nesreče umrla 13-letna potnica, ki je sedela  na zadnjem sedežu. 30-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval. 39-letna sopotnica prav tako državljanka Ukrajine,  sopotnica na  sprednjem sedežu, v prometni nesreči ni bila poškodovana.

To  je  letošnja  osemnajsta  smrtna  žrtev  prometnih  nesreč  na  območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na našem območju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo na strpnost, previdnost in spoštovanje  cestno prometnih predpisov.

Opozarjanj se je nabralo, število mrtvih na naših cestah pa tudi raste. Žalostno. Preventivno ustavljanje in preverjanje psihofizičnih možnosti za nadaljevanje vožnje bi prenekateremu od mrtvih v prometnih nesreč rešilo življenje.  Zelo pogosto med njimi so mladi  na začetku svojega polnega življenja.

Ali je to vprašanje samo za policiste ali še za koga drugega,  je  druga zgodba.

V vmesnem času pa umirajo ljudje. Žal in nepopravljiva škoda.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč