LokalnoSlovenijaŠport

Priznanja za športnika in športnico leta 2020 v Celju: Prejemnika sta judoistka Tina Trstenjak in smučar Martin Čater

Na prireditvi  Športnik leta 2020, ki se je odvijala  v studiu TV Celje naziva športnika/športnice  leta za leto 2020 sta bili podeljeni podelili judoistki Tini Trstenjak in smučarju Martinu Čatru.  Prireditve sta se med drugim udeležila podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in nominirani športniki ter ekipe.


Za športnika oziroma športnico leta 2020 sta bila izbrana smučar Martin Čater iz Smučarskega kluba Celje in Tina Trstenjak iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje. 

Če izpostavimo najprej  dosežke Tine Trstenjak: v lanskem letu osvojila prvo mesto na Grand slamu v Budimpešti, Madžarska, drugo mesto na Grand slamu v Dusseldorf, Nemčija in tretje mesto v Parizu, Francija. Tina, je že tako rekoč serijska dobitnica tega priznanja mesta Celje, letos ga je namreč osvojila že sedmič. Tina je bila odsotna, ker je bila na pripravah na Rogli kjer jo je skupaj z ostalimi reprezentantkami bila na pripravah. 

Tina (njena mama) Trstenjak športnica leta 2020

 

Smučar Martin Čater,  na svetovnem pokalu v smuku v Val d’iser, Francija osvojil osvojil zlato odličje. Šesto mesto alpska kombinacija na svetovnem pokalu v Wengnu, Švica ter 13 mesto alpska kombinacija na svetovnem pokalu v Hinterstroder v Avstriji. Nikoli ne veš kdaj te bodo dohiteli odlični rezultati poleg že tako garaškega dela. Zato je treba sreči nastaviti  »obe lici obraza« da te prav vidi in zadene pravočasno.

Drugouvrščena po številu prejetih glasov sta bila atletinja Tina Šutej je tretja v skoku ob palici na mednarodnem mitingu v dvorani v Francoskem mestu Clemont Ferand ter državna prvakinja in pokalna zmagovalka na državnem prvenstvu.

Jernej Kruder, je v lanskem letu postal evropski prvak v balvanih v Moskvi, je še drugi na državnem prvenstvu Balvani in tretji v hitrostnem plezanju.

Tretje uvrščena sta bila ultramaratonka Nataša Robnik, v letu 2020 se je v Veroni udeležila 24 urnega teka in zasedla 2. mesto med ženskami absolutno, 1. mesto OPEN RACE ženske in 4. mesto v konkurenci ženske in moški. V 24 urah je z novim državnim rekordom pretekla 218.024 km, prav tako je na dolžini 100 milj tekla nov državni rekord (16 ur 6 minut), kar je 8 rezultat na svetu v letu 2020.


Luka Janežič je v  teku na 400 metrov osvojil 2. mesto v Stockholmu in 6 mesto v Rimu. Je tudi državni prvak v teku na 400 metrov. Priznanja ki  sta  podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, sta prejeli tudi najboljši ekipi v letu 2020. Najboljša moška ekipa je postal Nogometni klub Celje, v letu 2020 so prvič v 100 letni zgodovini kluba osvojili naslov državnih prvakov Slovenije. Slovenijo so zastopali v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakov.


V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje, v mednarodni Jadranski WABA ligi so »Cinkarnarke« osvojile tretje mesto, šestnajstič v zgodovini kluba so postale državne prvakinje, štirinajstič pa so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije.  Priznanje je prevzela Maruša Seničar, namestnica kapetanke ekipe.

Na prireditvi so bila priznanja podeljena tudi za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2020.

Celje kot mesto pa tudi sami Celjani so vedno veljali kot meščani in okoličani ki so veliko prispevali k odličnimi rezultati na področju športa in sicer kar v številnih panogah.  Tudi v imenu vseh, nominirancev in nagrajencev,  lahko rečemo, da je mesto ponosno na prav vse.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno