Kaj se dogaja v vrstah slovenske reprezentance v Planici. Po tem, ko je najbolj priljubljeni slovenski skakalec Timi Zajc zahteval odstop glavnega trenerja Gorazda Bertonclja, je leta iz reprezentance izključil Zajca.

TIMIJA ZAJCA IZKLJUČILI IZ SLOVENSKE REPREZENTANCE

Zjutraj je vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo na predlog glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih sprejel sklep o izključitvi Timija Zajca, člana A-reprezentance iz FIS Svetovnega prvenstva v poletih, ki poteka v Planici. Sklep je bil sprejet na podlagi podpisane pogodbe s športnikom, pravilnikom o pravicah in dolžnostih tekmovalcev ter disciplinskim pravilnikom Smučarske zveze Slovenije. Timi Zajc je bil o sklepu obveščen takoj po njegovem sprejetju,” so zapisali s Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Že v izteku Letalnice bratov Gorišek je v petek izrazil nezadovoljstvo nad delom trenerja, saj ni vedel, kaj se mu dogaja, da skoki niso takšni, kot bi si želel. Zatem je na družbenem omrežju Instagram še bolj prilil olje na ogenj.

A s tem težav slovenske reprezentance še ni konec. Vodstvo izbrane vrste je moralo v Kranjski Gori zadržati Petra Prevca in Žigo Jelarja, ki sta želela zeleni mehurček zapustiti ravno danes zjutraj. Slovenija ima namreč po izključitvi Zajca le tri skakalce, kar je premalo za nedeljsko ekipno tekmo.

V četrtek je žirija tekmovanja sprejela sklep, da tisti skakalci, ki so na prvenstvu predskakalci, na njem ne smejo nastopiti. Slovenski strokovni tabor je kljub temu Petra Prevca in Jelarja v petek uvrstil med predskakalce, tako da sta se spustila po letalnici, a s tem se jima je “avtomatično prižgala rdeča luč” za morebitni nedeljski nastop na moštveni preizkušnji.

Zdaj na SZS upajo, da bodo prepričali vodstvo tekmovanja in predstavnike FIS: “Obstaja možnost, da eden od dvojice nastopi na nedeljski ekipni tekmi. Prihodnji teden se bodo sestali pristojni organi panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo ter obravnavali poročilo o petkovem dogodku,” pa še zapisali na SZS, piše Sportal.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija