PV Janez Janša v Posavju foto: KPV
PolitikaSlovenija

Predsednik vlade Janez Janša v Brežicah: Posavje je regija, ki ima zelo zanimive razvojne priložnosti

Predsednik vlade Janez Janša je v okviru vladnega regijskega obiska v Posavju po delovnem posvetu in obisku na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru podal izjavo za medije, kjer je poudaril, da je Posavje regija z veliko značilnostmi, ki se je prebila na slovensko povprečje.

“Posavje je še dobrih deset let nazaj zaostajalo za slovenskim povprečjem po razvitosti za 12 odstotnih točk, danes pa je na ravni slovenskega povprečja, kar je, velik uspeh,” je ocenil predsednik vlade Janez Janša. Dodal je, da ima regija še nekaj pomembnih izzivov, ključni pa so vezani energetiko. Po njegovih besedah ni seveda mogoče celotnega razvoja graditi na energetiki. “Iz tega vidika me veseli, da smo na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru bili prisotni pri podpisu pisma o nameri, ki obeta, da se bodo kapacitete te fakulteta razširile. Turizem je ena tistih dejavnosti v Posavju, ki ima veliko perspektivo, nadgrajuje vse te razvojne priložnosti, ki jih prinaša energetika in nekatere druge gospodarske panoge. Nenazadnje tu ni le slovensko zaledje, temveč tudi zaledje milijonskega mesta v sosednji državi. Če potegnemo črto pod vsem tem, kar smo danes slišali na seji vlade, ki je ocenjevala razvojne potenciale Posavja, gre za regijo z zelo zanimivimi razvojnimi priložnostmi v prihodnje in tudi zato se zelo veselim razprave z nosilci razvoja v regiji na večerni javni tribuni v Krškem,” je še dejal.

Na novinarsko vprašanje, zakaj v okviru vladnega obiska ne bo obiskal nobenega energetskega podjetja, je predsednik vlade odgovoril, da je energetske družbe obiskal ob njegovem zadnjem obisku v regiji. Ob tem je poudaril, da perspektiva regije ni le v energetiki, da pa bodo zagotovo na tem področju v prihodnosti velike naložbe. “Ne moremo se vsi ukvarjati samo z energetiko, treba je misliti na celoto,” je ob tem dodal.

Na novinarsko vprašanje glede vstopa Roberta Goloba v politiko, ki v politiko vstopa kot novi obraz, je predsednik vlade odgovoril, da “kdorkoli bo dobil zaupanje volivcev in bo parlamentarna stranka v naslednjem sklicu Državnega zbora, smo z njim ali z njo pripravljeni sodelovati za skupno dobro”. “Kar se tiče konkretnega kandidata pa gre, po mojem mnenju, bolj za popravni izpit Zorana Jankovića. Ali če uporabim besede, ki jih je izrekel gospod Golob, po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici. Vse pa bodo povedali volivci,” je še poudaril predsednik vlade. “Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja s šahovnico dal navodilo,” je še povedal premier.

vtc

Vir in foto: KPV

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika