PolitikaSlovenijazanimivoZdravje

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal stojnico društva Junaki

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v ponedeljek, 15. februarja 2021, ob mednarodnem dnevu otrok z rakom, na Tromostovju obiskal stojnico društva Junaki 3. nadstropja.

Junaki 3. nadstropja so predsedniku Pahorju predali Zlato pentljico, simbol raka pri otrocih, ki predstavlja boj otrok in njihovih družin s to boleznijo. Predsednik Pahor je otrokom dejal, da so resnični junaki, saj se v najbolj ranljivem obdobju življenja soočajo z izjemno težkimi preizkušnjami. Hkrati pa je njim in njihovim staršem zaželel, da naj se še naprej tako hrabro borijo in naj nikoli ne izgubijo upanja. Otrokom in mladostnikom je obljubil, da jih bo, ko bodo razmere to ponovno omogočale, obiskal na Hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

Kampanja ozaveščanja o raku v otroštvu in mladosti (International Childhood Cancer Day – ICCD) poteka od leta 2002, z njo je bil 15. februar razglašen za mednarodni dan otrok z rakom. Ta dan je namenjen ozaveščanju in razumevanja težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po njem.

Predsednik republike redno sodeluje z društvom Junaki 3. nadstropja, nazadnje je 5. septembra 2020 v Vili Podrožnik priredil sprejem za otroke in mladostnike, ki se zdravijo na Hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika