LokalnoPolitikaSlovenija

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal MO Celje

Danes  dopoldne je v Celje prispel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V Narodnem domu se je sestal s štabom Civilne zaščite za Zahodno Štajersko. Predsednika so sprejeli župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Zahodno Štajersko Janez Melanšek. 

Tema pogovora so aktivnostmi Civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove korona virusne bolezni v zahodnoštajerski regiji. Na srečanju so prisotni še nekateri člani štaba in predstavniki policije. Pomembno je poudariti, da štab CZ deluje  ves čas in da večji del  organizacijskih aktivnosti izvaja kar iz poslopja Mestne občine, posebej to pride prav kadar je treba izvajati in izvesti koordinirane akcije in dejavnosti večjega obsega. Poleg ustaljene sestave je bilo veliko prijavljenih prostovoljcev, ki so bili v največjem delu tudi vpoklicani. 

V nagovoru ki ga je imel ob tem župan MO Celje, Bojan Šrot, je med drugim dejal, da to jemlje kot priznanje s strani  PR Slovenije. Med tem je tudi podal videnje reševanja krize epidemije z Covid 19. Omenil je da je kriza zagotovo pustila in še vedno pušča do sedaj neznane razsežnosti na življenje občanov MO Celje,  prav tako tudi na vse državljane Slovenije. Spomladanski del krize je, kot pravi, imel več neznank  in smo se  veliko ukvarjali z nabavo opreme in pomoči pri distribucije le te, jeseni pa več angažiranja pri funkcioniranju in organizacije pomoči  glede varstva kako odraslih tako tudi otrok pri tistih ki kljub epidemiji delajo ali izvajajo naloge ki so pomembne za družbo.  Veliko je prizadetih skupin prebivalstva, ki si ne morejo sami pomagati. Tem je občina pomagala z organizacijo učne pomoči, prostorskih problemov. Samostojnim kulturnim delavcem je zaradi izpada,  ki so ga imeli  in ne zmožnosti delovanja,  podelila enkratne delovne štipendije v znesku od 3000 EUR.
Izrazil je tudi upanje da bomo kmalu, seveda ob upoštevanju ukrepov in spoštovanju preostalih navodil, prišli ven in da bomo čim prej začeli živeti podobo kot pred epidemijo. 

Predsednik Borut Pahor in poveljnik Srečko Šestan bosta obisk nadaljevala v Domu ob Savinji, Splošni bolnišnici Celje in Celjskem mladinskem centru.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno