Ptuj, SB dr. Jozeta Potrca Ptuj. Predsednik republike Borut Pahor je v okviru obiska na Ptuju obiskal Splosno bolnisnico dr. Jozeta Potrca Ptuj.
LokalnoPolitikaSlovenijaZdravje

Predsednik republike Borut Pahor na Ptuju

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal Ptuj in se sestal s štabom Civilne zaščite Podravja.
Predsednika Pahorja so sprejeli županja Mestne občine Ptuj Nuša Gajšek, župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Podravje Dragomir Murko.

Predsednik Pahor se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v Podravski regiji. Na pogovoru so bili prisotni člani štaba, zadolženi za posamezne naloge. Sogovorniki so izpostavili izjemno sodelovanje med vsemi institucijami in prostovljci, pohvalili pa tudi lokalne medije, ki od začetka epidemije marca lani občankam in občanom posredujejo verodostojne informacije.

Po uvodni seznanitvi o ukrepanju po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni je predsednik republike Pahor obiskal Vrtec Ptuj, kjer mu je gospa Marija Vučak, ravnateljica, predstavila delo vrtca. Otroci so predsedniku Pahorju pripravili krajši kulturni program, pustno obarvan.

Ptuj, Vrtec Ptuj.
Predsednik republike Borut Pahor je v okviru obiska na Ptuju obiskal vrtec Ptuj.

Pred Domom upokojencev Ptuj so predsednika republike sprejeli gospa Vesna Šiplič Horvat, direktorica doma, in predstavniki stanovalcev. Predsednik Pahor se je zahvalil osebju za njihovo požrtvovalno delo in stanovalcem, da so zdržali te težke čase polne preizkušenj.

Obisk v Podravju je predsednik Pahor zaključil z obiskom Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. V izjavi je predsednik Pahor dejal, da se je tudi na Ptuju zahvali vsem, ki so dolge mesece najbolj skrbeli za tiste, ki so bili potrebni posebne oskrbe. Ugotavlja, da ti ljudje premorejo največ optimizma, vedrine in prepričanja, da bomo zmagali. Zato je predsednik Pahor ponovno pozval, da moramo v “finalu tekme z vso potrpežljivostjo” paziti na svoja ravnanja in besede.

Opozoril je, da se mora država v prihodnje sistemsko pripraviti na težave otrok in mladostnikov, ki se bodo pokazale po zaključku zdravstvene krize.
Izpostavil je, da javni zdravstveni sistem po zaključku krize ne bo bolj dostopen in bolj kakovosten, kot je bil pred njo. Zato je potrebno že sedaj odpraviti najnujnejše strukturne pomanjkljivosti. Predsednik Pahor bo to
izpostavil tudi na prihajajočih pogovorih s parlamentarnimi strankami. “V pogovorih z vodilnimi ljudmi, ki upravljajo s krizo bom tudi omenil, da Ptuj potrebuje urgentni center,” je izjavo zaključil predsednik republike.

Ptuj, PGD Ptuj.

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah.
Obiskal je že notranjsko, zahodnoštajersko, pomursko, gorenjsko in severnoprimorsko regijo. Naslednji teden bo predsednik Pahor obiskal Regijski štab Civilne zaščite za Obalno regijo, mudil se bo v Kopru.

 

Ptuj, 10.2.2021

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno