Bosna in Hercegovina, Sarajevo. Predsednik republike Borut Pahor na delovnem obisku v Bosni in Hercegovini. Pahor je obiskal kontingent Slovenske vojske v vojaski bazi Butmir, ki deluje v operaciji Eufor Althea in Natovem poveljstvu Sarajevo.
PolitikaSlovenijaVeč

Predsednik Pahor obiskal kontingent Slovenske vojske v vojaški bazi Butmir v Sarajevu

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je v vojaški bazi  Butmir v Sarajevu obiskal pripadnike Slovenske vojske na mednarodni misiji EUFOR Althea.  Spremljal ga je minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin. 

Bosna in Hercegovina, Sarajevo.
Predsednik republike Borut Pahor na delovnem obisku v Bosni in Hercegovini.
Pahor je obiskal kontingent Slovenske vojske v vojaski bazi Butmir, ki deluje v operaciji Eufor Althea in Natovem poveljstvu Sarajevo.

Po sprejemu s častno stražo EUFOR se je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil  ločeno sestal z generalmajorjem Alexandrom Platzerjem, poveljnikom misije Evropske unije v  Bosni in Hercegovini EUFOR, in z general brigadirjem Ericom Folkestadom, poveljnikom Natovega poveljstva v Sarajevu. V pogovorih je predsednik Pahor poudaril, da Slovenija podpira vse  aktivnosti za krepitev varnostnega in obrambnega sektorja BiH, ki prispevajo k zagotavljanju miru,  varnosti ter stabilnosti v regiji.  

Vojaska baza Butimir

Sledil je obisk 9-članskega kontingenta Slovenske vojske, kjer je predsednika Pahorja sprejel  podpolkovnik Darko Peče, poveljnik kontingenta, in ga seznanil z nalogami misije.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika