Vir: Avaz.ba
Evropakoronaviruszanimivo

Prečkal morje, da bi dosegel svojo ljubico, in končal v zaporu zaradi “lockdowna”

Kot v filmu! Tip je najel vodni skuter in se po ledenem in razburkanem morju pripeljal do otoka Man, nato pa je ure in ure hodil do svoje ljubice, a policija se ni omehčala in ga zaprla v zapor, ker ni upošteval ukrepov ‘ lockdowna ‘. Dale McLaughlan iz Ayrshirea na jugu Škotske se je zaljubil septembra, ko je delal na otoku Man, avtonomnem britanskem območju v Irskem morju. 

Ko se mu je pogodba iztekla, je 28-letni Škot obupno želel videti svoje dekle, a mu je kruta pandemija covida-19 to preprečila, ker so oblasti otoka Man, ki je dejansko blizu Škotske, prepovedale nerezidente. V obupu je McLaughlan najel vodni skuter, ki ga ni nikoli uporabljal, in se odpravil na 40 kilometrov oddaljen otok. 

Izračunal je, da mu bo vzelo 40 minut, vendar je prehod nemirnega morja pri temperaturi približno 8 stopinj Celzija trajal več kot štiri ure.

Ko je prispel, je pogumno odšel naprej in prehodil 24 kilometrov do hiše svoje ljubljene, BBC poroča izvlečke iz sodnega spisa. Oba sta se zabavala v nočnih klubih, kjer ga je policija opazila in prijela zaradi nezakonitega vstopa na otok.

Obsojen je bil na en mesec zapora, ker je “zavestno in namerno kršil ukrepe za pridržanje na otoku Man Island”, kljub pozivom njegovega odvetnika, naj bo usmiljen, ker je obtoženi depresiven.

Povzeto po: Avaz.ba

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa