Vir: romanatomc.si
EvropaLokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

[Povzetek] Evropska poslanka Romana Tomc gostja oddaje Faktor na TV3

Evropska poslanka Romana Tomc je bila nocoj gostja pogovorne oddaje Faktor na TV3. S poslanskim kolegom, dr. Milanom Brglezom in voditeljem, Aljušom Petrinačom, so se pogovarjali o ugledu Slovenije v Evropski uniji v luči prihajajoče razprave o medijski svobodi in vladavini prava v Sloveniji v enem od odborov Evropskega parlamenta in v okviru katere se Sloveniji napoveduje tudi obisk predstavnikov evropskih institucij.

Romana Tomc je v svojem nagovoru poudarila, da so ljudje “pod zmotnim vtisom, da se v Bruslju res toliko vrti okrog Slovenije, kot skušajo nekateri prikazati. Selitev razprave o vladavini prava v Sloveniji na evropski parket je le nov poskus propadle koalicije KUL, da škoduje Vladi Republike Slovenije. Evropska unija se trenutno ukvarja s pandemijo, zagotavljanjem cepiva, gospodarskim okrevanjem, ne pa medijski svobodo v Sloveniji. Veselimo se prihoda neodvisne raziskovalne komisije v Slovenijo. Vendar pa naj se preverjanje stanja glede medijev, stanja demokracije in vladavine prava izvede celovito in podrobno. Naj  komisija odkrije, da je stanje precej drugačno od tistega, ki jim je bilo predstavljeno.”

Dotaknili so se tudi prihajajočega predsedovanja Slovenije Evropski uniji ter priprave nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost. “Sloveniji napovedujejo nižjo brezposelnost kot ostalim državam članicam, ter hkrati višjo gospodarsko rast od povprečja EU. Zaradi ukrepov PKP imamo dobro izhodišče za okrevanje. S finančno pomočjo EU lahko iz krize izidemo kot zmagovalci. Ob tem verjamem, da bo vlada ob uspešnem izhodu iz krize uspešno opravila tudi s prihajajočim predsedovanjem EU, ki nas prav tako časa v tem letu,” poudarja evropska poslanka.

V kolikor ste oddajo zamudili, vabljeni k ogledu posnetka na:

Vir: romanatomc.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa