Voščilo SNS
Dogodki in prireditveSlovenijaV fokusu

Poslanica Slovenske nacionalne stranke:«Drage članice in člani Slovenske nacionalne stranke«

Le še nekaj dni nas loči od božičnega vzdušja in prestopa v novo leto. Običajno se ob tem času naredi pregled, kaj vse se je v preteklem letu dogajalo, kaj je bilo dobrega, kaj slabega, kaj je bolje, da se pozabi in kaj je tisto, kar bi radi, da se ohrani tudi v prihajajočem se novem letu.

Vsekakor je bil v ospredju covid, cepljenje in ukrepi. Svoje so še naredili protesti in večni poskusi rušenja vlade. Dostikrat smo bili v tem letu v SNS napačno prikazani, tako v državnem zboru kot v medijih. Konec koncev nas v oddaje na RTV SLO sploh niso vabili, ker smo na t. i. »listi nezaželenih«, saj vedno povemo resnico in to brez olepševanj, brez laži in nikoli s figo v žepu.

Ne bomo rekli, da ja trenutna vlada dobra, je pa vsekakor boljša kot je bila prejšnja in se kljub vsem polenom pod nogami, katere smo deležni tudi v SNS, dela za dobrobit naroda. Seveda je veliko lažje izpostavljati napake in jih prikazovati kot najhujše zločine, kot pa povedati, ali celo pohvaliti dobro.

V preteklosti smo že omenili, da smo podprl ogromno državotvornih in za dobrobit naroda projektov, zakonov in pobud. Nekaj smo jih tudi z vašo pomočjo podali tudi sami. Na tem mestu, sem vam še enkrat zahvaljujemo za vsa elektronska sporočila, pisma in klice, ki jih naredite v želji, da bi izboljšali kakšno stvar v tej naši lepi deželici na sočni strani Alp.

Kar na nekaj stari smo lahko ponosni v zadnjem letu. Mogoče res nismo za to dobili minut v osrednjih medijih in mogoče nismo dobili hvalospevov v medijih z večjo naklado. Ob koncu pisma smo pripeli intervju, ki je bil posnet na Nova 24, v oddaji Kdo vam laže. Odziv je bil zelo pozitiven in oddaja je bila tretja najbolj gledana oddaja v Sloveniji v tistem času, hkrati ima filmček na Youtube že skoraj 10.000 ogledov. Kar je za slovenski medijski prostor veliko.

Stališče, ki ga je imel predsednik Zmago Jelinčič Plemeniti v petek na interpelaciji ministra Andreja Vizjaka (prav tako imate posnetek ob koncu tega pisma) je tudi požel kar nekaj pozitivnih odzivov. V bistvu je delo naših poslanec v zadnjem tednu bilo kar dostikrat pohvaljeno, predvsem zaradi tega, ker so jasno pokazali, da so v ospredje postavili državotvorno dejanje in ne pridobivanje političnih točk. Volitve so pred vrati in večino parlamentarnih strank izkorišča seje in interpelacije za brezplačno medijsko reklamo.

Zadnji tedni so primerljivi z dogajanji v vrtcu. Namenska nagajanja, samovoljna dejanja predsednika državnega zbora, zavračanje naših pobud brez prave osnove. Rezultat tovrstnih početjih bo svoj epilogo vsekakor dobil na volitvah.

V SNS lahko vsekakor med večje dosežke preteklega leta štejemo pobudo poslanca Dušana Šiška, da bi Krško postala mestna občina. Pridobljeni denar poslanca Janija Ivanuša za izgradnjo vrtca v Podgorci. Pridobljeni denar predsednika Zmaga Jelinčiča za šolo, še dodatno obnovo Žičke Kartuzije.
Uspeli smo z amandmajem in pobudo, da bodo na pristojnem ministrstvu pripravili ukrepe za poplačilo škode zaradi naravnih ujem od meseca maja do septembra, da bodo na ministrstvu začeli pripravljati ukrepe na področju šolstva, da bodo tujci pred vstopom v slovenski razred morali v nekakšne »pripravljalnica«. Uspeli smo s pobudami za delavce migrante.

Če ob koncu le povzamemo: Kljub temu, da je bilo naporno leto je bilo uspešno in prepričani smo, da bo leto pred nami še uspešnejše, tudi zato, ker smo prepričani, da bomo v novi sestavi vlade, ter bomo imeli vsaj en ministrski stolček.

 

Mogoče vam bo všeč