Foto; PP Ptuj
črna kronikaSlovenija

Policijsko poročilo na dan 21. julij

Policijsko poročilo na dan 21. julij

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1360 klicev. Posredovali so v 513 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 70 kaznivih dejanj, 73 kršitev javnega reda in miru ter 93 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 5 groženj, 4 povzročitve telesne poškodbe, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in ponarejanja denarja, ter po 1 ponarejanje listin, rop, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Na področju javnega reda in miru so 57 krat intervenirali na javnih in 16 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev javnega reda in miru so pridržali 2 kršitelja in izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja.
V 81 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 9 so bili udeleženci lahko in v 3 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so pridržali 1 kršitelja in zasegli 12 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer po 4 na območju PU Maribor in Novo mesto, 2 na območju PU Koper in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, 4 državljane Sirije, 3 Bosne in Hercegovine in 2 Bangladeša.

Mogoče vam bo všeč