Črna kronika

Policija je aretirala mamo “pošast”: sina je 30 let držala v ujetništvu

Švedska policija je v Stockholmu aretirala starejšo žensko zaradi suma, da je sina skoraj tri desetletja zadrževala v ujetništvu v majhnem predmestnem stanovanju.

Kot poroča BBC, so moškega, ki je danes star približno 40 let, v zadnjem trenutku rešili s številnimi poškodbami in travmami, zanemarjen pa je živel v umazaniji, poroča “Jutarnji list”.

Neimenovana gospa je navedbe zanikala. A počasi se odvija boleča in srhljiva zgodba o človeku, ki je bil leta ujetnik lastne matere in nihče ni vedel zanj. Odkrili so ga povsem po naključju, ko je njegova mama v nedeljo zaradi bolezni končala v bolnišnici. Moški, ki že leta ni bil deležen ustrezne zdravstvene oskrbe, je bil hospitaliziran in bo zaradi poškodb moral na operacijo. Policija je zaprla stanovanje v predmestju Haninge na jugu švedske prestolnice, da bi izvedla preiskavo.

Kupi smeti v stanovanju

Dolgoročno suženjstvo je bilo prekinjeno v nedeljo, ko je neimenovana sorodnica odšla v stanovanje, potem ko je slišala, da je ženska v bolnišnici. Nazadnje je svojega bratranca obiskala pred več kot dvajsetimi leti. Pravi, da je že takrat domnevala, da je bil otrok, ki je bil izključen iz šole, zapostavljen.

Ko je vstopila skozi odklenjena vrata, je našla temno stanovanje, v katerem je prevladoval smrad po urinu, in vse je bilo strašno umazano. Nihče se ni oglasil, ko je rekla “zdravo”, zato se je začela prebijati skozi kupe smeti.

Iz kuhinje je zaslišala zvoke, zato je vstopila in zagledala moškega, ki je sedel v temnem kotu, osvetljen le s svetlobo ulične svetilke. Rane so mu prekrile noge do kolen. Ko jo je zagledal, je vstal in začel nenehno šepetati njeno ime. Njegov glas je bil komaj prepoznaven in izgubil je skoraj vse zobe. Kljub težkem stanju, v katerem je bil, je rekla, da jo je po vseh teh letih nekako uspel prepoznati.

Zdravniki, ki so ga sprejeli, so takoj opozorili policijo, tožilka Emma Olson pa je dejala, da je bil moški operiran, vendar podrobnosti ni razkrila. Povedano je bilo tudi, da je bila mati pridržana.

Povzeto po: Avaz.ba

Avtor: L.S.

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap