Alkohol in vožnja-NE! Foto Pixabay
Črna kronikaljudje

Pogumnež-pogubnež: »Dvakrat prekoračil hitrost in vozil pod vplivom alkohola-verjetno ob primerni glasbi v slogu »nihče nam nič ne more, močnejši smo od usode«!

Kot smo izvedeli na policiji, so policisti Postaje prometne policije Celje, so 4.11.2021 ob 21.20 uri, na počivališču Lopata ob avtocesti A-1, ustavili 58 letnega slovenskega voznika osebnega avtomobila znamke Audi Q5. V postopku je bilo ugotovljeno, da je slednji med vožnjo po avtocesti A-1, občutno prekoračil hitrost vožnje, saj je  bil v dveh primerih, zaradi prekoračitve hitrosti  izmerjen, in sicer sprva na stacionarnem merilniku hitrosti Polskava, kjer je ob omejeni hitrosti vožnje na 130 km/h, vozil  s hitrostjo 196 km/h in nato še na stacionarnem merilniku hitrosti Slatina, kjer mu je bila izmerjena hitrost vožnje ob omejitvi hitrosti na 100 km/h, kar 186 km/h.  V postopku so policisti ugotovili, da je ob prehitri vožnji vozil še pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest ob preizkusu alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Se ne ve ali lovil čas ali pa radarja oziroma policista ki mu bo odmeril večjo kazen. Kaže da mu je uspelo oboje.

Upam da na radiu ali CD-ju ni imel  skladbo, »Bio sam pijanac-bil sem pijanec«.

Na kraju je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog za skupno plačilo globe 2.500,00 evrov ter izrečenih 30 kazenskih točk.

Vane T. Costa

Slika je simbolična (Foto: Pixabay)

Mogoče vam bo všeč