GospodarstvoLokalnoSlovenijatehnologijaV fokusuVeč

Podjetje Boxmark iz Kidričevega kljub koronakrizi nadaljuje z uspehi s pridobivanjem novih poslov

Kidričevski Boxmark je nedavno sklenil petletno pogodbo z družbo Fly Emirates za opremljanje letalskih sedežev z usnjenimi prevlekami.

V Boxmarku namreč že od leta 2017 redno obiskujejo letalske sejme v Dubaju, kjer so navezali partnerski odnos s predsednikom Združenih arabskih emiratov, šejkom Maktoumo bin Rashidom, ki je nad njihovimi produkti zelo navdušen.


V Boxmarku so tako začeli razvijati in izdelovati vzglavnike ter celotne prevleke za ‘premium economy’ in ‘buisness class’, kot tudi prevleke za preoblačenje določenih komponent notranje opreme potniških letal. Po prvih informacijah bi naj prenovili celotno letalsko floto, gre pa za okoli 400 letal različnih tipov.


Za podjetje Boxmark je bilo minulo leto precej zahtevno že brez epidemije, saj so izvedli prestrukturiranje in med drugim v dveh valih odpustili 322 ljudi. V podjetju je tako trenutno 768 zaposlenih, a so v prihodnje zaradi pridobljenega posla mogoča tudi dodatna zaposlovanja. Direktor podjetja Boxmark Marjan Trobiš je poudaril, da v času epidemije uspevajo brez pomoči države reševati problematiko brezposelnosti znotraj samega podjetja. Vodstvo podjetja, katero uspešno deluje gledano tržno globalno je v dogovarjanju za nova sodelovanja, sklenjen pa je že tudi nov posel.

Video izjava: MARJAN TROBIŠ, direktor podjetja Boxmark

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč