Vir: Avaz.ba
SvetV fokusuVeč

Po več kot 1500 dneh: Novinar izpuščen iz zapora v Egiptu!

Mahmoud Hussein, arabski novinar Al Jazeere, je bil izpuščen iz egiptovskega zapora, kjer je preživel več kot štiri leta. Egiptovske oblasti so Husseina nezakonito pridržale od 23. decembra 2016.

Mostefa Souag, direktorica medijske mreže Al Jazeera, je njegovo izpustitev označila za “trenutek resnice in navdihujoč mejnik k svobodi medijev.”

Opravil je svoje delo

“Novinar Al Jazeere Mahmoud Hussein je bil danes izpuščen, potem ko je več kot 1500 dni preživel v egiptovskem zaporu brez uradnih obtožb in sojenja. Medijska mreža Al Jazeera pozdravlja novico o Mahmoudovi svobodi in meni, da noben novinar ne bi smel biti izpostavljen trpljenju, ki ga je Mahmud preživel v zadnjih štirih letih samo zato, ker je opravljal svoje delo. Danes smo veseli, ker se je končno vrnil v objem družine, potem ko so mu ukradli štiri leta življenja in mu odvzeli osnovne pravice” – je dejal Souag.

Hussein je bil obtožen, da je “podpihoval državne institucije in predvajal lažne novice s ciljem širjenja kaosa”, trditve, ki sta jih z Al Jazeero zanikala. Zoper njega ni bila vložena uradna obtožnica, prav tako ni bilo sojenja.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet